sanatatea
sanatatea

Sanatatea se invata din copilarie

Acum cateva zile draga MamicaUrbana (aka Ana Nicolescu) mi-a spus despre o conferinta intitulata exact asa cum scriu in titlu „Sanatatea se invata din copilarie”. Iar cei care ii sunt aliati in acest superb demers sunt cei de la Secom. Tatic grijuliu, dupa cum ma stiti din Jurnal de Tatic, am raspuns afirmativ.

Pe scurt SECOM Romania, in afara produselor si sfaturilor deja existente la ei pe site, s-au gandit sa faca un pas in plus si au creat 5 enciclopedii pe care le puteti agsi de maine in toate magazinele Secom si in unele Farmacii in care le este explicat celor mici (pe intelesul lor) care sunt mecanismele corpului uman si ce trebuie sa facem pentru un corp sanatos.

Sanatatea unui corp sanatos

Cristian Stancescu (chimist) ne-a povestit despre faptul ca Glucidele (zaharurile) pe care noi le consumam si ni se par atat de delicioase ne dau energie pe termen scurt si e bine sa le consumam, daca facem efort. Dar daca le mancam in exces si nu facem nici miscare, corpul le va transforma in Lipide (grasimi – Cosmarul Secolului). Faza interesanta e ca dragulnostru corp le arde in ordinea urmatoare: Glucide, Proteine si abia pe locul 3 Lipidele… Povestea pe larg si un SUPER EXPERIMENT le aveti mai jos:

Sanatatea unui suflet empatic

Apoi in ordinea numerelor de pe tricou a venit doamna doctor Valeria Herlea care a vorbit foarte personal si cald despre ideea de sanatate si a spus doua cuvinte care mie imi plac muuult: Pasiune si Iubire. Pasiune pentru a invata din greselile trecutului si iubire pentru noi si cei ce ne stau alaturi. Si a mai spus 3 reguli foarte interesante de urmat, pentru o dezvoltare si o evolutie armoniaoasa a fiecaruia dintre noi:
– Putem lucra cu ceea ce avem
– Nu exista obstacol de netrecut
– Preventia e „mama fericirii” fiecaruia din noi
Restul detaliilor spuse de dumneaei le gasiti in filmuletul de mai jos:

Ecuatia recunostintei: Sanatatea sufletului

Despre psihologul Gáspár György cred ca as putea sa vars pe aici o caruta de superlative, dar nu vreau sa va plictisesc. Asa ca va spun scurt cele doua lucruri mari pe care le-a spus el si care m-au „atins” la „corazon” vorba lu’ Chinezu:
– Unu – Parentingul nu este despre copiii nostri si despre schimbarea lor. Este despre noi si despre schimbarea noastra, pentru ca ei de fapt sunt reflexia noastra in aceasta realitate (Na, jucati-o pe asta? Deci nu copilul este cel care trebuie schimbat, ci modul nostru de raportare si de a pune problema)

– Si Doi – Schimbarea se face urmand o politica pasilor mici in trei etape: Recunostere (da am acest corp si trebuie sa il tratez cu respect), Analiza (informatiile adaptate lui si modul personal in care pot aplica schimbarea) si Revolutie (care e de fapt punerea in practica a etapei Analiza, la care adaugam un pic de curaj si o doza de Iertare, caci greseli pe drumul acesta cu siguranta vor fi multe)
Restul povestilor sale il gasiti in filmarea de mai jos:

Albumul complet cu toti participantii prezenti la manisfestare il gasiti aici – Lansare SECOMpedia®

Cam atat. Felicitari inca odata MamicaUrbana si Secom pentru o seara minunata.

Speram ca sfaturile voastre empatice sa fi prins radacini adanci. Si odata cu trecerea timpului sa vedem din ce in ce mai putini copii si parinti c probleme de greutate. Si mai important de atat, speram sa vedem din ce in ce mai mlti parinti si copii fericiti si comunicativi. Pentru ca lumea pare sa fi uitat ca suntem „animale sociale”

sanatatea

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Eu am ajuns la concluzia ca parentingul este despre cum sa revenim la normal. Noi – parintii, cei care am permis sa ne fie sucite mintile de catre societate. Copiii sunt ok de mici. Ei stiu ce vor, zambesc, se bucura, ne iubesc neconditionat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*