Sa ne facem „magaoaie” cioplita la care sa ne inchinam!

Sal’tare
Am primit la un moment dat un mail interesant care spunea ca Dumnezeu, dupa ce l-a dat afara pe om din RAI nu stia unde sa ascunda darul sau divin, ca sa nu mai poata deveni din nou egal cu Divinitatea. S-a gandit in pamant, dar stia ca omul va cauta dupa „petroale”, apoi in mare, da; stia ca o sa vrae sa vada ce mai fac pestii sau sa il arunce undeva in spatiu, da si acolo il va duce curiozitatea si mancriamea de posterior. Asa ca i l-a pus in „interior”, ca acolo nu e curios omu’ sa caute niciodata.
Ei bine de ce mi-am adus aminte de povestirea asta? Pentru ca vad ca BISERICA are chef sa nu mai caute intelesul divin al credintei si isi face CHURCH PLAZA, adica acea Catedrala a Mantuirii Neamului. Belea frate, ca chiar nu stiam si io de unde sa iau lumanari EN-GROSS. Sau poate e nevoie de un loc mare, chiar langa Parlament unde sa se roage alesii din 4 in 4 ani ca sa ii mai alegem noi cu ochii inchisi?
Si ma intreb si eu ca tembelul ce sunt: OARE TOTI PROFII SI STUDENTII DE LA ARHITECTURA CARE ZIC CA MAI MARE TAMPENIE CA AMPLASAREA EI ACOLO SI MAI MARE PROSTEALA DECAT ADUNAREA AIA KITSCH-oasa DE STILURI, NU EXISTA, SUNT TAMPITI C TOTII CAND ZIC ASTA?
Dar probabil noi ramanem cu intrebarile si ei cu spagile aferente comnstrurii „magaoaiei cretine”, ca eu crestina nu o pot numi!


Andrei
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

 1. Pe mine nu ma deranjeaza ca vor sa faca catedrala ci ca vor sa o faca cu bani de la buget. Sa-si plateasca noul hogeac din ciubucurile de la nunti, botezuri, inmormantari si parastasuri sau ce mai fac ei pe acolo. Si din donatii.
  .-= Lutyk´s last blog ..Se intampla si la case mai mari =-.

 2. Vai fiule, cum cerul s-a încremenit la cuvintele tale spurcate… Am credinţa că vei primi ban în piaţa sfîntă mai sus menţionată, în sensul că nimeni nu-ţi va vinde lumînări sau anafură. Ai să rîvneşti la apa sfinţită şi nimeni nu-ţi va vinde… Gura ta spurcată nu va fi auzită de biserică şi se vor face rugăciuni speciale ca să nu ajungi în rai, acolo unde au loc numai iubitorii de lucruri materiale gen crucea de pe Caraiman la gît sau ghiul mare pe degetul mic. Lăsînd gluma, ştiai că biserica are monopol pe lumînări?
  .-= Meneopol´s last blog ..Injustiţia justiţiei =-.

 3. @Lutyk – ai vazut tu popa sa dea? Astia din nascare sunt formati sa nu dea! Vorba lu’ mamaie: MAICA ASTIA AU MANA DOAR DE DAT! 😉
  @Meneopol – fiule sper ca rugaciunea ta sa fie ascultata si de cate ori trec pe acolo un sobor de preoti sa ma afuriseasca si sa imi puna poza pe toate gardurile. Sigur fain ar fi sa puna si adresa blogului dedesubt, ca sa imi faca si mie oleaca de promovare!
  P.S. Nu, acu’ aud chestia asta! 🙁

Trackback-uri și pingback-uri 3

 1. Tweets that mention Sa ne facem “magaoaie” cioplita la care sa ne inchinam! | Parerile Artistului in Blogosfera -- Topsy.com
 2. Şapte zile în zece titluri (22 – 28 martie) | Pioneza dintre fese
 3. O catedrala naturala | Elucubraţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*