Sa mai iubim tara? De ce?

Sal’tare

Priveste in ansamblu (partea 4) Stiu ca va sperie un pic titlul venit de la un mic nationalist ca mine. Insa cand esti parinte si te lovesti mereu de un sistem medical parca oprit undeva in timp acum 40 de ani sau cand vezi ca sansele copilului tau la o educatie normala sunt mai mici de cat un minim pe care il crezi tu normal, incepi sa zici ca in titlul de mai sus. Pai si solutiile care ar fi? Cea mai simpla plecarea din Romania. Si daca din anumite motive nu o poti face? Pai atunci urmezi calea complicata, care ar include urmatorii pasi:

 1. O asigurare se sanatate, care sa includa si copiii
 2. O alta asigurare de studii (in cautarea careia sunt si eu acum)
 3. Sustinerea crearii unui sistem de invatamant si „de acasa” cu profesori dedicati. Stiu ce veti spune:

  DAR ASA SE „FURA” DEZVOLTAREA COMUNICARII SI RELATIONARII COPILULUI, PLUS CA SE CREEAZA SI UN RASFAT EXAGERAT

  Si eu vin si intreb:

  SUNTETI SIGURI? SI DACA VORBIM DE UN COPIL CU POSIBILITATI INTELECTUALE RIDICATE? SAU DACA SISTEMUL E DE STRICAT? OARE SISTEMUL NOSTRU NU IL TRAGE INAPOI?

  Ba mai mult. Sistemul nostru de invatamant oare nu ofera si comunicarea si relationarea intr-un mod gresit? Nu cumva sistemul cresa/gradinita/scoala ofera cateodata mai multe frustrari si greutati psihologice, in locul unui ajutor in dezvoltarea comunicarii interpersonale? Eu unul cred ca se cam intampla asa si sper ca viitorul sa fie al educatiei in mediul privat… asa cum deja ae intampla in multe tari cu adevarat civilizate

 4. Si nu in ultimul rand, sa ajutam initiative ca aceea facuta de BRAIN INSTITUTE (povestea lor o gasiti aici), pentru ca sunt putini cei care NU mai urmaresc PROFITUL, intr-o lume parca prea grabita dupa „partea materiala” si departata mult de suflet, sentiment si simtire

Bine, bine… dar pentru noi, parintii parca un pic cam obositi de alergat dupa solutii optime, ce ne putem oferi pe post se „medicament al sufletului” si motiv de a lupta? Incercati Tudor Gheorghe si viitorul sau spectacol, care incheie un ciclu de redesteptare a celor ca noi si de ce nu poate o alta generatie de patrioti, desteptata dintre copiii si tinerii care vin la el la spectacole.
Andrei
KIP IN TACI

Surse imagini – ShowBiz & Casino magazine

2 comentarii publicate

 1. Uneori gresim intrebarile avand in vedere raspunsurile, cred ca intrebarea e ce tare iubit :)) , nu de ce ne iubim tara.
  Cat despre aceasta numuritoare problema, atat timp cat nu suntem mai buni , sa fim muncitori ideali prin alte state nu vad de ce ne plangem, ne meritam soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*