„SA FIM CORECTI!” sau mai bine „SA TRAIM BINE!” ?!?

Sal’tare
Enigma de mai sus a pornit de la articolul asta din Hotnews, despre cum isi iau romanii masini din Vest via Bulgaria. Si acu nu imi pun problema, punctual pe problema asta, pentru ca s-a scris destul si in presa si pe bloguri si nici nu cred ca se va rezolva ceva, pentru ca sunt interese serioase la mijloc. Insa vreau sa imi pun problema la modul general. Si anume:
DACA AVEM DE ALES INTRE A PLATI MAI MULT PE ACELASI SERVICIU SAU A FACE O ACTIUNE CARE, DIN PUNCT DE VEDERE MORAL (SA ZICEM), NU E CORECTA… CE ALEGEM?
Realitatea ne arata ca solutia doi e cea folosita, pentru ca nimeni nu are chef sa dea administratiei niste bani, pe care nu merita. Si totusi ce facem cu principiul CORECTITUDINII. Pentru ca toti spunem mereu ca tindem spre un ideal de CINSTE si CORECTITUDINE. Multi spun simplu:
ASTA E FRATE! PRINCIPIILE SI IDEILE NU TIN DE FOAME! ASA CA „FUCK ALL” SI CEL MAI PUTERNIC SI MAI ALES DESCURCARETZ, SA TRAIASCA! SELECTIA NATURALA ISI SPUNE CUVANTUL!
Foarte bine spus. Dar sa fim seriosi. Nu orice decizie pe care o iei in viata te afecteaza decisiv. Nu credeti ca facand odata RABAT de la principiile dupa care te ghidai odata, deschizi usa unor precedente? Sau credeti ca suntem in stare sa facem mereu analize exacte de asumare a riscurilor?
Io unul nu cred. Insa raspunsuri la intrebarile de mai sus nu am oricat m-as chinui. Si nici nu iau mereu deciziile cu eticheta „SA FIM CORECTI!”. O fi oare corect bine? (asta apropo si de postul cu dom’ profesor Petre Tutea si modul lui de a privi lumea).
Andrei… 😉
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

  1. Mai, trebuie sa fi corect atata vreme cat esti tratat corect. Da’ cand singura grija a guvernului este de a ajuta anumite persoane sa-si creasca averea, eu de ce sa aduc bani guvernului? Imoral e ceea ce fac ei, pentru ca – cel putin in cazul masinilor importate din UE – taxa aceea e ilegala/absurda/imorala. Corect ar fi fost sa fie aceeasi taxa pentru orice masina, indiferent ca e importata din UE sau e produsa in Romania.

  2. aici nu e vorba de moralitate. a ma duce in bulgaria sa inmatriculez o masina nu (cred eu) ca tine de moralitate. si daca ar tine (sa presupunem) nu ar trebui ca si cei care au pus taxele imense la masini second hand ca sa isi traga ei carnatu gros, nu ar trebui ca si ei sa se gandeasca daca e moral sau nu?
    vorbim de moralitate cand principiile unora sunt afectate. care si ale carui principii sunt afectate aici? nu cred sa fie roman doritor de masina care sa aiba ceva bine de spus de taxa auto.

  3. Frumoasa discutia voastra ma copii! Hai ca va descurcati si fara mine!
    P.S. A nu se intelege ca nu sunt de acord sa „fentam” statul la faza cu masinile din UE, insa am folosit ideea asta doar ca motiv penbtru inceperea disvutoei de mai sus.
    😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*