Rusii sunt mereu interesanti, dar si HOTARATI!

Sal’tare
Dimineata, cafea, covrig si o stire „cel putin interesanta” – Dmitri Medvedev a aprobat noua Doctrina militara a Rusiei. Sigur ca, in prima faza am zambit vazand numele lui Medvedev, aceasta „papusica” bine manuita de „tatuca” Putin. Si tot discutand „pe subiect” ne-am adus aminte de vorba veche pe care si azi o mai intalnim in literatura atunci cand vine vorba despre rusi: DAVAI CEAS, DAVAI PALTON! adica, pentru cei care nu stiu, asta era vorba soldatilor rusi care intrasera in tara in „44 si inseamna DA-MI CEASUL, DA-MI PALTONUL. Si nu puteai sa refuzi „oferta” pentru ca alternativa era un glont in cap. Ei bine de atunci si pana acum in stilul lor de a trata si problemele, fie ele familiale, nationale sau internationale, nu s-a schimbat nimic. Ei asa stiu sa rezolve lucrurile, pentru ca unelta numita FRICA la ei inca e folosita la greu. Si cred ca vor trece ani cu zecile si prea mult nu se vor schimba, asa cum probabil nici la noi aici in Balcani nu se va schimba ideea de „smecherie”, ca slogan de viata in capul multora.
Si totusi, obiectiv fiind, ce as vota eu in cazul unui REFERENDUM care sa ne ceara parerea? Pai sincer sa fiu as prefera sa avem scutul, pentru ca m-am saturat ca RUSU’ sa spuna tot timpul:

BA’ MUCEA, DACA VREA MUSCHII MEI, ITI TAI GAZU’ SI MA PIS PE TINE!

Asa poate avand acest „scut” aici, se gandesc de doua ori inate de stranga „robinetu” si poate cu ocazia asta mai ajung si ei sa le fie frica de ceva, ca in ultimul timp parca sunt haiducii de pe vremuri. Sigur ca intre timp, toata Europa ar trebui sa se gandesca la dezvoltarea energiilor alternative, ca e de ajuns de cand ne-o tot trag rusii la „fundulet”, fara ca noi sa putem spune ceva.
In rest, sa fim sanatosi si sa mergem sa vedem si noi in Yakutia iarna!

Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Tweets that mention Rusii sunt mereu interesanti, dar si HOTARATI! | Parerile Artistului in Blogosfera -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*