RUSII… inca sunt fermecatori frate! Nemtii NU!

Sal’tare
Desi am plecat cu gandul ca nu imi va placea, am ajuns la sfarsitul celor 145 de minute (sau asa a aratat ceasul meu) spunand: OAUUU! Teatrul din Dusseldorf si piesa Ivanov in cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, la Bulandra, mi-a facut o surpriza placuta. A fost prima oara cand am vazut un spectacol de teatru titrat si a fost o experienta interesanta. Insa pierzi mult, prin faptul ca urmarind subtitrarea nu observi anumite reactii „fizice” ale actorului, care in anumite momente fac tot deliciul piesei sau reprezinta cheia anumitor momente. Deci din acest punct de vedere, a doua oara la o piesa jucata in alta limba decat romana, ma voi gandi de doua ori.
Limba germana, pentru studiul tehnic cred ca e superba si foarte precisa. Daca insa vorbim de teatru, „SORRY!”, insa nu o prea inghit. Noroc cu CEHOV-ul asta pe care l-am vazut si care te cam prinde intr-un fel de joc, ca altfel cred ca ma strambam tot spectacolul cand strigau actorii aia saracii in nemteste pe acolo.
Ideea de baza e simpla: CRIZA VARSTEI A DOUA – CASATORIA DIN INTERES – PERVERSITATEA UNEI SOCIETATI DECAZUTE – etc. Si desi ca idei si tematici le intalnim des, e placut sa vezi reprezentari vechi ale lor, facute de maestrul Anton Pavlovici Cehov.
A fost placut faptul ca era un OPEN THEATRE. Actorii nu ieseau din scena, ci luau loc pe niste fotolii puse pe margine. E o prezenta, care iti da impresia de familie. Emana un fel de caldura, pentru ca tu ii vezi mereu prezenti pe scena si nu te mai chinuie gandul: OARE CE FACE EI IN SPATELE CORTINEI? Isi traiesc toate acele 145 de minute cu tine si cand se schimba de haine si cand plang si cand asteapta sa „intre” din nou in scena!
FRUMOS!

Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Foarte tare ideea de open stage pana si la niste lucruri de culise, da ma gandesc ca e greu de urmarit piesa daca undeva langa se foiesc unii, era tare sa fumeze aia acolo sa ba apa si sa manance

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Artistu zice… » GAZPROM, micul tiran al democratiei RUSE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*