Romanu’ s-a nascut POET si moare CIROTIC!!!

Sal’tare

Da frate e facut romanul asta sa fie un mare „poetescu” si sa dea drumul la niste idei de sta matza in coada. Insa uite ca tot tinand matza in coada, pierde din cand in cand firul povestii si sursa de inspiratie pentru textele si poeziile sale. Asa ca pica direct in butoiul cu melancolie. Si ca sa isi faca curaj sa iasa de acolo, se apuca sa bea.

Si tot stand cu sticla in nas, incepe sa ii placa cum vede lumea si cum se vede pe el atunci cand bea. Asa ca atunci cand vede ca ESECUL e cam singurul sau prieten, baga texte din alea cu:SINTEM SORTITI ESECULUI BA NENE! SOCIETATEA E DE VINA CA UITE IO NU AM AIA SI AIA SI CA AM AJUNS SA DAU IN „PATIMA ALCOOLULUI”! NUMA’ EI SUNT DE VINA!

Sigur ca pe de o parte cred ca suntem si victimele propriilor ‘obiceiuri’ mostenite si propagate de la o generatie la alta. ADICA?!? Pai vreau sa spun ca ne-am invatat ca la nastere, la inmormantare, la nunta, la botez, la zi onomastica sau orice alt „moment important” SA BEM! Nimic nu se face fara o „tarie” inainte!

Parca si auzi tatzii mandri: AM BAIAT BA! DESEARA MA IMBAT! sau „CUTARICA”, UITE PAHARUL ASTA IL BEAU IN AMINTIREA TA, MA! (la inmormatare). Da de ce nu il arunci fratik in pamant, asa cum face bunica-mea la fiecare parastas sau pomana! Ca „raposatul” tre’ sa bea, nu TU! Daca sa zicem ai fost un om energic si batranetea si/sau pensia te fac un INACTIV te refugiezi tot in bautura. Nu poti sa te „adaptezi” si sa incerci sa faci altceva, ca nu stii cum si mai presus de toate nici nu mai ai chef sa inveti! Sufletul e tot ala de la 25 de ani, dar vezi ca nu mai e corpul acelasi.

De aia am io un mare respect pentru aia care inca au pofta de invatat si dupa 50 de ani! Pentru ca ei au reusit, dupa parerea mea, sa isi inteleaga varsta reala si sa se comporte in consecinta. Ca tinerel ce esti, scapi de „gura lumii” cu afirmatia: DA’ CE VREI FRATE, SA ASCULT RAVEL SI SA BEAU CEAI! Nope nu zice nimeni asta, dar de ce tre sa treci mereu limita a 2 sau 3 beri si limita a 3-4 pahare cu vin.

Aaa, nu mai zic ca aud des la party-uri vorba: NU POT SA DANSEZ, CA NU AM LUAT INCA NIMIK IN „MUFA”! NU MI-AM FACUT INCA UN PIC DE „CHEF” SI DE „CURAJ”! Mdaa, interesant deci la o petrecere, in general nu petrec cu voi, ci cu „Bachusul” din voi! Ma intreb mereu unde sunt romanii aia din copilaria mea care mergeau duminica la biserica, la bunica-mea la tara. Dupa care la ora 12, veneau cu totii la masa! Se bea un singur paharutz de tuica si se manca ciorba.

Dupa care la felu’ doi, un singur pahar de vin. Apoi dupa amiaza era rezervata unui somn! Si seara ne prindea ascultand muzica la radio sau citind cine stie ce revista veche sau povestind sau jucand carti cu vecinii s.a.m.d. Astzi nu se mai poate nimik fara o bere sau un vin!

Si nu mai continui „prelegerea”, dar las o intrebare la care poate gasiti si voi un raspuns sau poate aveti chef de scris „pe aceeasi „tema” la voi:

Suntem tributarii unei educatii udate strasnic in alcool si arse in tigari? Sau e doar un fenomen „micro” care va disparea?

Si inchei cu un cantecel cantat de doua fete care spune totul despre Romania de azi!  Andrei… 
 KIP IN TACI]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*