Romania asta e unul din „secretele” tale?!?

Sal’tare
Duminica am dat din intamplare drumul la TV pe TVR1 si am vazut Romania – Cea mai balneara tara. Si evident ca m-am intrebat:

Din Europa? Din lume?

Pana la finalul emisiunii nu am deslusit raspunsul, tocmai de aceea incerc sa il caut la voi.
Insa nu neaparat raspunsul mi-l doresc, ci mai ales sa ne dam seama ca intr-adevar potentialul nostru este imens si nu este destinat doar celor cu afectiuni. Imi aduc si acum aminte baia de la strandul din Sarata Monteoru, cand eram copil. De ce a fost atat de speciala? Pentru ca apa este foarte sarata si te tine la suprafata. Nu trebuie sa faci nimic. Si pentru mine ca un copil, care inca nu invatase sa inoate, mi s-a parut superb. Evident ca fiind copil eram plin de bube si toate cojile acelor julituri, dupa ce m-am balacit niste ore bune in apa, au cazut si la iesire cam scrasneam din dinti de usturime. Insa MINUNE! In cateva zile cu toate s-au vindecat, muuult mai repede decat daca nu as fi facut baie in acel strand.
Dupa casatorie in sapta-luna nostra de miere am fost la Baile Herculane si desi nu eram bolnavi nici eu si nici Livia, am vrut sa incercam un masaj si o balaceala in apele sulfuroase si sarate ale izvoarelor de la Hotelul Roman. Si fara gluma va spun ca au ceva in ele toate acele locuri si toate acele izvoare.
Si dupa aceea am avut sansa sa ajungem si la Slanic Prahova, si la Govora, si la Sovata. Si le recomand oricui, fara frica de a va trimite in niste locatii in care sa fiti doar voi, hotelul si locatiile de tratament. Locurile au inflorit in ultimul timp si gasiti si localuri refacute si baruri faine, in care sa va simtiti realmente „in vacanta”.
P.S. Apropo de acest subiect mai nou am auzit ca Olanestiul infloreste foarte frumos. Sper sa ajung si sa raman vu un gust placut.
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*