RESTUL E TACERE. Placerea de aplauda!

Sal’tare. Recunosc ca si eu sunt un intarziat ca si Brightie de la Partea luminoasa. Si dupa cum vedeti si la ea, articolul e plin de superlative. Asa ca o sa incerc sa nu mai fac inca odata acelasi lucru… insa o sa punctez ce m-a impresionat.

Si anume ca avem pentru putinele dati un personaj, aproape negativ, care moare la finalul unui film romanesc. De ce zic printre putinele? Pentru ca imi aduc aminte cel putin un film tot cu aproape BAD END: Occident. Asa ca nu e el primul, dar e frumos!

Dupa care, de abia azi de dimineata am citit si povestea reala (pentru ca filmul e inspirat din fapte reale), m-a cutremurat pe de o parte (ca intr-adevar am fost o importanta piesa in puzzle-ul care se numeste EUROPA) si m-a intristat pe de alta parte (ca nu stim sa ne folosim de istorie, sa invatam si sa fim din nou ce am fost). Insa asta e deja o alta istorioara, un pic patriotica si un pic nationalista, pe are o sa incerc sa o povestesc alta data.

Si revin inapoi la film si la personaje. Grig, interpretat de Vizante, chiar e un tanar ce pare plin de energii pozitive si plin de ambitie. Sigur ca, multa lume zice ca de abia de acum ininte se poate spune despre VIZANTE ca e un „actor cu norma intreaga”. Ei bine , nu va pot contrazice! Sa speram ca odata cu acest „START-UP”, o sa avem parte si de niste premii pentru acest film si de niste premii pentru actorii astia mici.

Aaa, sa nu uit – sper ca Mirela Zeta sa inceapa sa primeasca oferte serioase de roluri, pentru ca nu e rea deloc (P.S. Pentru rautaciosi cand zic ca „nu e rea deloc”, nu ma refer la cat de buna e ea goala, ci ma refer chiar la „jocul” actoricesc!)

De ce zic in titlu „placerea de apluada”? Pentru ca m-a apucat batutu’ din palme in mijlocul sufrageriei si mi-am dat vreo „doua’j da perechi da palme” ca nu m-am dus la vremea cand acest film era la cinema, ca era suoerb de vazut acolo si nu acasa in papuci, cu alune si cu berea in nas! Era altu’ „feeling-ul” acolo!
Si nu plec fara sa va las si „motiv” de vazut filmul – Trailer RESTUL E TACERE

Si pentru ca nu e foarte lung uite si o secventa din filmul original RASBOIUL DE INDEPENDENTA A ROMANIEI

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. dap, frumos filmulets…. inceputurile filmului este destul de interesant ….. pana si filmul are o istorie. Istoria teatrului cred ca este mult prea indepartata ca sa se mai stie cum s-a descoperit :)….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*