Si de fapt… este despre IUBIRE!

Vor trece anii si probabil lumea va uita acesta stire depre bobocii aceia de la Cluj. Toate reactiile de acum nu vor mai conta. Unele rautacioase, altele cu iubire si parca prea „lacrimogene”, insa una din ele merita tinuta minte. De ce aleg sa o tin pe aceea?

Pentru ca are in ea Esenta relatiei COPIL – PARINTE, esenta de Iubire

si esenta de „IMI PASA DE TINE DRAGUL / DRAGA MEA!”. Dar gata cu vorbele mele. Hai sa lasam vorbele lui Alex Zamfir cel care scrie pe blogul Cel mai bun tata sa graiasca:

Ce faci dacă ești părintele unuia dintre copiii de la Cluj cu Balul Bobocilor?

Sursa: BEBEEE
Iubire sau Pedeapsa?

Nu, nu săriți cu gura, gândiți-vă un pic înainte să (vă) răspundeți. Indiferent de ce și cum, faptul s-a consumat. Băiatul sau fata voastră este o cvasivedetă de soft porn pe internet, deși tot ce și-a propus a fost să se distreze la o petrecere. Care a ieșit nasol, foarte nasol. Dar asta e deja istorie.

Ce faci de acum încolo? Cauți să dai vina pe altcineva? Îl blamezi și tu, îl învinovățești? Sau te pui în colțul copilului tău și duci alături de el această luptă inegală: El/Ea vs. Tot Internetul?

Majoritatea părinților spun că ar face orice sau aproape orice pentru copiii lor. E, uite că niște părinți clujeni au ocazia perfectă să „put their money where their mouth is”. Ce faci când copilul tău adolescent dă de un zid al vieții sale? Din cauza vârstei, teribilismului, prostiei, spiritului de turmă etc. În acest moment nici nu mai contează de ce.

Îl ajuți să treceți împreună prin foc (cu iubire) și îi spui din prima clipă că a făcut o mare tâmpenie, dar că acum, când toată lumea îl/o arată cu degetul și îl/o judecă, tu te vei face scut în fata lui/ei? Sau nu? Uite asta e o întrebare pe care am putea să ne-o punem toți părinții. Că am văzut, la dat cu părerea și cu barda judecății suntem buni.

Și, sigur, copiii (și profesorii) aceia și-o merită. Dar sunt niște copii, nu uitați asta. Putea să fie copilul tău, al meu sau altul. Putea să fie tâmpenia asta sau alta. When the shit will hit the fan, vei sta alături de copilul tău și pavăză în fața lui de va fi nevoie?

Căci să n-avem vreun dubiu, ca și noi, ca și ăștia de la Cluj, și ai noștri vor greși grav de-a lungul vieții lor. De multe ori, probabil. Important va fi cine va fi acolo cu ei să-i ajute cu iubire să iasă din mocirlă și să se șteargă de rahat. Ideal ar fi să fie, în primul rând, părinții lor.

Deci, tu ce alegi: voi doi (trei) împotriva lumii întregii sau tu și restul lumii împotriva lui/ei?

NU va sfiiti sa lasati si vorbele voastre la adresa celor scrise de Alex mai sus si va promit ca i le voi transmite pe toate, indiferent cat de multe se vor aduna… cu sau fara iubire!

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Bebee

iubire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*