rezist porcul de craciun #rezist muie psd #ciumarosie

Regimul de acum / Ia porcul de Craciun!

Cuvintele de mai jos despre porcul de Craciun sunt scrise de Camelia Tabacu pe Facebook si nu as vrea sub nici o forma sa se piarda in zumzetul caracteristic acestui mediu de socializare. Asa ca am sa le iau cu COPY PASTE si daca va place „trairea” pe care v-o da textul, dar mai ales materialul video, nu ezitati sa dati SUBSCRIBE canalului Camelia Tabacu de pe YouTube:

În loc să împletească ciorapi la gura sobei, mămăițele din România lui Dragnea au ieșit la răscoală urlând răgușit pe ulițele înghețate bocnă „nu ne luați porcul de Craciun! Totul până la bucățica de la gură”. Pășesc mărunt să nu lunice, bat din picioare să miște sângele tot mai rece, trag colțul brobodei peste gură și ridică pumnul mic amenințător către un Dragnea imaginar.

Un moroi politic care bântuie pădurile de peste Olt și bagă boala în dobitoacele săracilor.

Un tataie de 90 de ani, luminat la față de vederea bucureștenilor veniți să-i susțină pe rusăneșteni în revolta și necazul lor, zice că așa ceva nu a pomenit de când e. Nici protest în comună, dar nici Crăciun fără porcul de Craciun. „O să le dau și catârul. Ce să fac?!”, zice moșul fără să-i slăbească din ochi pe răsculații care se mișcă de colo colo și strigă „regimul de acum ia porcul de Crăciun”. „Noi aici am votat cu PSD mereu. Noi eram baza, dar acum …Nu mai „vede” ei așa ceva”, spune un tată de familie căruia i-au fost sacrificați șapte porci cam la 130-140 de kilograme.

Problema nu e paguba de acum.

Problema e că nu știm ce să facem, încotro s-o mai apucă, că zice că o să vină boli și la capre, și la oi, și la păsări, și la plante. Ce să mai creștem?”. Virusul ar fi venit de peste Olt, din pădurile lui Dragnea din Teleorman care sunt înconjurate cu garduri electrificate și unde mai mulți mistreți au murit de pestă. Sătenii se jură că ar fi văzut cu ochii lor stârvuri de porci neridicate pe câmpurile din apropierea pădurii. Contaminarea s-ar fi făcut prin intermediul unor ciobani care au trecut cu oile pe lângă mortăciuni.

La Teleorman nu se ia însă nicio măsură. Nu se omoară porci, nu s-a instituit carantina. Din ordinul lui Dragnea, spun oamenii care văd în asta ceva suspect și sunt convinși că porcii lor sunt doar victimele unor jocuri și interese zonale sau chiar europene. Pe 1 decembrie zeci de angajați al DSV Olt au venit din nou să omoare porcii de la Rusănești. Însoțiți de jandarmi ca și în ziua precedentă.

„Asta e defilarea de 1 decembrie. Rămâne să mai facem o horă a unirii și aia e”, zice într-un live nea Ilie Ursu, care a asigurat de la fața locului, zilele astea, majoritatea transmisiunilor pe facebook surprinzând mai abitir ca un reporter experimentat îndârjirea localnicilor și tensiunile dintre aceștia și jandarmi. E greu să-ți vezi truda de un an de zile ucisă în câteva minute de reprezentanții indiferenți ai unui stat pentru care România rurală, săracă, medievală, murdară, frumoasă, tristă, uitată reapare pe hartă doar atunci când are ceva de luat de la ea.

Votul sau bucățica de la gură?

Nu-i mai înjurați și nu le mai reproșați că au votat PSD. Vouă, intelectualilor, v-a luat psd-ul mai mult decat porcul de Craciun din bătătură. V-a furat 30 de ani din viață, v-a alungat din țară, v-a umilit, vă ține copiii captivi într-un sistem educațional falimentar și retrograd, v-a luat prizonieri în purgatoriul nesfârșit al ordonanțelor și tot n-ați reușit să vă uniți decisiv.