moartea regelui

… dar sunt un OM cu BUN SIMT

La ce ma refer? La ultimul meu articol numit NU SUNT REGALIST. Si la momentul scrierii lui despre Regele Mihai si la cei 38 de ani pe care ii posed, recunosc sincer ca nu stiam nimic… si inca sunt „in plus” vis-a-vis de acest subiect. Sigur ca daca o sa ma chinui putin, o sa gasesc „vinovati” sau scuze.

Insa dupa acest maraton de bun simt si eleganta, la care am asistat in superba data de 16 Decembrie 2017, imi dau seama ca nu e bine sa iti gasesti scuze sau motivatii. E bine sa intelegi TRECUTUL si sa te gandesti la viitor, in functie de ACEL TRECUT si in functie de cat BINE poti face celor de langa tine.

„Fratiorii mei” si eu ma supar cand la job sau in familie cateodata nu-mi sunt recunoscute meritele sau ajutorul, dar azi am inteles ca singura valoare care ar trebui sa ne conduca in viata asta ar trebui sa ne fie RESPECTUL pentru cei care au fost sau pentru valori „imbatranite” gen: Sacrificiu, Iubire de Traditie sau Respect pentru Oameni.

Regele: O alegere sau un „TREBUIE”!

Si tot astazi am inteles ca toti cei care visam la NORMALITATE suntem (daca vreti) Regalisti. De ce? Pentru ca in actualele vremuri doar Regele Mihai ne-a ramas singurul REPER atunci cand vin vorba de IUBIRE DE TARA PANA LA ULTIMA SUFLARE.

Nu stiu ce sa zic sau ce sa sper, insa VISEZ ca momentul pe care l-am trait astazi sa fie unul de TREZIRE, iar maine fiecare dintre noi sa stim sa ridicam un gunoi gasit pe strada, sa stim sa oferim un zambet celui de langa noi, si mai ales sa stim sa ne iubim unii pe altii, macar pe jumatate din cat ne-a iubit Regele Mihai pe toti.

P.S.1. Si daca tot suntem la capitolul TREZIRE, mai sper din toata inima sa ne iubim atag de mult unii pe altii, incat sa ne ajutam atunci cand ne vedem pe strada suferind. Chiar daca unii din noi purtam costum, iar celalalti niste haine ponosite.

Si in plus (as mai vrea) sa ne iubim traditiile, asa cum le-am vazut azi la inmormantarea DUMNEALUI. Nimic nu a diferit de inmormantarea oricarei rude de ale noastre de la tara. Pana si batistele legate de fiecare lumanare, pe care le-au tinut-o membrii familiei regale, erau rupte din RURALUL ACELA ORIGINAL al Romaniei noastre dulci.

Si mai ales au cantat acea „grea” VESNICA LUI POMENIRE… care rupe inima oricui, atunci cand vine vorba de TRECEREA SPRE DINCOLO!

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA si pe noi SA NE AJUTE, SA NE TREZIM. Sa ne fie FLACARA PENTRU VIITOR si „icoana” de respect.

P.S.2. Si ca sa nu uit am sa-mi las aceste trei linkuri aici pentru viitor:
Trenul Regal, însoţit de câţiva piloţi, în semn de omagiu
Funeralii nemaivăzute în România de opt decenii. Regele Mihai trece în veșnicia istoriei
Momentul impresionant al salvelor de tun, la Curtea de Argeş

Andrei
KIP IN TACI

amoartea regelui regele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*