Regele, curajul si „totul sau nimic”!

Sal’tare
Nu mai departe de acum 3 saptamani, intr-o vineri seara, dupa ce i-am culcat pe cei mici, ne-a prins pe mine si pe Livia un film cu nenea Elvis Presley si cu toate aventurile sale in lumea muzicii. Si era fain, cum toata acea lume naiva ti se perinda prin fata ochilor si parca ai fi vrut sa o opresti si sa o readuci la viata, asa cum vrei cateodata sa readuci din nou copilaria langa tine.

  • Dar nu despre amintiri vroiam sa va vorbesc, ci despre PASIUNE, pornind de la stilul sau pasional de a canta si „de a se oferi publicului” cu totul. Era nenea Elvis asta un fel de jucator de POKER, caruia ii place „sa puna totul pe o carte”. Fiecare concert al sau era TOTUL sau NIMIC. Unii il judeca azi, ii judeca si obiceiurile (droguri, femei, petreceri, extravaganta, etc.). Insa cred ca oamenii nu inteleg un singur lucru – LUCRURILE MARI SE FAC DOAR CU „TOTUL SAU NIMIC”. Iar dovada vie este faptul ca ELVIS „traieste” si azi prin muzica lui si prin milioanele de concursuri de „clone Elvis”.
    Si acum sa mutam „actiunea” in sufletul fiecaruia dintre noi. Fiecare dintre noi avem pasiuni. Unii facem sacrificii si ni le urmam, iar altii nu. Si acum intrebarea de baraj:

    OARE MAI EXISTA PRINTRE NOI, OAMENI ATAT DE CURAJOSI CARE SA SPUNA „TOTUL SAU NIMIC”? SAU NE-A „FURAT” PLACEREA A EXISTA CONFORTABIL?

  • Daca ar fi sa dau eu un raspuns, cred ca intr-adevar curajul societatii actuale a acm disparut, insa nu din cauza „confortului”, ci mai degraba din cauza degradarii acelor valori. Din cauza nesigurantei principiale si morale. Ne nastem acum cu un fel de frica, parca inregistrata in informatia noastra genetica. Atunci se nasteau oamenii, avand paca o doza imensa de curaj inscriptionata „adanc” in informatia genetica. Sau poate doar sunt eu indragostit prea tare de trecut si prea suparat pe prezent? Nu stiu, dar sunt sigur ca vom putea afla impreuna

Ce ziceti?
P.S. Si daca tot ma vorbit de nenea Elvis, nu pot sa nu va las doua portii de optimism ale REGELUI.


Andrei
KIP IN TACI
Image source – Fungaineni.wordpress.com & VOTE29

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*