Raspuns la „CENTRUL VECHI” de la Alex Negrea!

Sal’tare
Alex si eu urlu de vreo 2 saptamani ca nu imi mai place centrul vechi, ca nu imi place ca l-au transformat intr-o mare mizerie. Ca toti oamenii vin sa vada „capra mai frumos sau mai putin frumos colorata” numita CENTRUL ISTORIC. Ei bine uite ca intre timp am citit si eu ca cei care se ocupa (mai nou) de organizarea Centrului Istoric sunt unii numiti Asociatia Micul Paris, iar cel care se ocupa de relatia lor cu media sau cu oamenii obisnuiti este Mugur Mihaescu (cunoscut drept Chelu’ sau Garcea de la grupul umoristic Vacanta Mare). Si ce zice el pe scurt:

Bai frate, eu vreau sa il aduc la fel ca in Amsterdam, Paris sau Viena, dar nu pot sa le inchid terasele oamenilor alora si sa ma apuc de munca, pentru ca eu trebuie sa ma inteleg cu ei si trebuie sa conlucrez cu ei. Trebuie sa ajungem la o opinie comuna. Asa ca noi am facut primul pas. Am renovat strada Smardan si am dat liber la terase. Si uite ca (de bine, de rau) oamenii vin gramada, sunt imbracati elegant si se simt intr-un loc frumos. Ba mai mult! Vedem pentru prima oara dupa 20 de ani de la Revolutie straini facandu-si poze, intrand la Caru’ cu bere sa il vada si sa bea acea bere facuta acolo. E primul pas, vor urma si altii. Insa vedeti si partea frumoasa. Uite ca oamenii vin si se bucura. Deci e un inceput!

Asa ca Alex hai sa vedem si partea plina a paharului si sa nu devenim HATER, ca doar spui mereu ca nu e bine sa fim asa ceva!
Andrei
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

 1. Da, nu e vorba de hater sau nehater, sunt de acord că s-au făcut nişte lucruri acolo, dar s-au făcut româneşte. Vine Mugur Mihăiescu ăsta, un tip pe care eu chiar nu-l percep ca fiind serios/credibil şi se laudă cu faptul că a dat liber la terase pe smârdan şi că fac străinii poze. Asta sunt căcaturi. Să vorbim despre condiţiile din terasele astea, de servire, de clădirile din jur, care stau să cadă şi de multe altele…

 2. Alex e un inceput, nu pune caruta inaintea oistei.
  Daca ai fi facut tu un proiect online si as fi venit eu sa te condamn ca proiectul e nasol, mi-ai fi zis ca sunt nashpa si nu vreau sa sprijin proiectele online si ca daca o sa avem atitudinea asta niciodata nu o sa facem nimic in online…asa si cu Mugur Mihaescu.
  Doar pentru ca s-a maimutarit pe tv pentru bani nu inseamna ca nu e un om serios, uite si Cabral facea emisiunea aia cu Solcanu si pana la urma blogosfera l-a adoptat si chiar tu ai trecut peste niste prejudecati in ceea ce-l priveste.
  .-= fanel´s last blog ..Imn de ‘brend’ de tara =-.

 3. @Alex – vin toate usor, usor. Drumul spre IAD e pavat cu intentii bune, iar cel spre RAI cu compromisuri. Asa ca intelege ca si el a trebuit sa faca compromisurile necesare pentru a putea incepe. Nici eu nu mai am chef sa ma duc acolo, insa nu refuz sa observ partea plina a paharului siam rabdare sa vad cum se va dezvolta ideea pe care o sustine el. Pentru ca stiu prea bine ca nimic nu se afce batand din palme, pocnind din degete sau peste noapte! Deci eu zic sa nu mai aruncam cu pietre, sa avem rabdare si daca nu ne place sa nu mai mergem acolo, insa nici sa nu zicem despre cei care ajung acolo ca sunt „intr-u fel sau altul”! CORECT?!?!
  @Fanel – frumos punctat! Mersi de sustinere!
  @Mihai – Hai sa nu o dam in diverse. Locul este istoric si o stim cu totii. Acolo e „vatra de inceput a Bucurestiului”. Si dupa cum am spus acea adunatura de mese inghesuite este COMPROMISUL pe care asociatia de cfare vorbeam mai sus l-a facut pentru a impaca si agentii economici care au nevoie SA VANDA, dar si sa porneasca de undeva si CU CEVA dezvoltarea entitatii numita CENTRUL VECHI AL BUCURESTIULUI! Insa dupa cum ii spuneam si mai sus lui Alex e nevoie de rabdare de la noi si multa munca de partea lor! Gresesc undeva?

 4. Parerea mea este ca entitatea numita „CENTRUL VECHI AL BUCURESTIULUI” nu are nevoie de agenti economici care sa-i umple strazile de arogante,injuraturi,bonuri de masa si prezervative folosite (de clientii acelor agenti economici bineinteles). Ci are nevoie de liniste,de look de perspectiva, de o atmosfera care sa nu fie sufocanta, de ceva care sa inpire ISTORIE de-asta e centru „vechi”.Pentru ca emana istorie prin fiecare por! Ei bine acei pori sunt astupati de canapelute albe, scaune de rachita plastifiata si lume care nu va dezvolta niciodata bunul simt.
  Recunos, nu trec des pe-acolo dar de fiecare data cand trec mi-e scarba de ce se petrece acolo si mi-e mila de istoria acelui loc care este calcat efectiv in picioare.
  Si nu! Nu cred ca am dat-o in diverse deoarece subiectul a fost pastrat. Centrul vechi si tot ce il reprezinta.
  .-= Mihai´s last blog ..Inventii inutile care ne fac sa radem =-.

 5. NU poti sa il lasi in LINISTE, pentru ca fara oamenii care sa il admire, e degeaba. Dar pana sa ii facem un LOOK-ul de perspectiva, trebuie sa incepem de undeva. Si acel inceput nu prea avem cum sa nu fie sufocant. Insa iti dai seama ca odata cu dezvoltarea si renovarea sa, vor incepe sa apara si cei care sa isi doreasca sa aibe un spatiu mai aerisit. Insa tre’ sa avem rabdare si daca putem sa ii ajutam cu ceva, hai sa ii ajutam… pentru ca nimic nu se face printr-un POC din degete! 😉

Trackback-uri și pingback-uri 4

 1. avemblog.net
 2. BUCURESTI… din nou vorbim singuri despre PARADIS? | Parerile Artistului in Blogosfera
 3. Socialist? Comunist? Liberal? NU FRATE, OAMENI TREBUIE SA FIM LA INCEPUT! | Parerile Artistului in Blogosfera
 4. Cum fac unii “rebranding”! – VACANTA MUZICALA | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*