Radio Artistu.ro
Radio Artistu.ro

Radio Artistu pare TRIST cu Amalia Rodrigues! Dar nu e, ca nici ea nu era trista!

Sal’tare
Din cand in cand imi place sa iau Formula As in mana si sa ma pierd in paginile ei. Asa s-a intamplat si ultima oara, cand stateam si asteptam la doctor. Era una veche si ingalbenita pe acolo. Insa articolul asta despre Amalia Rodrigues, mi-a adus aminte de muzica ei ce sade ascusa pe unde printr-un colt al calculatorului meu. Si pentru ca articolul respectiv nu era despre ea, ci despre Misia, am vrut sa stiu mai multe despre dumneaei.

 • Muzica ei ascultata fie in masina, fie la servici in timp ce muncesc, parca imi toarna energie in vene. Insa in acelasi timp imi da o liniste interioara superba. Are ceva de mama grijulie in voce, pare o sfanta, venita pe pamant ca sa ne faca mai buni. Va mai spun cate ceva despre tanti Amalia, insa inaite de asta, hai sa o si lasam sa ne cante si incante pe fundal. Asa ca dati PLAY, unui mic playlist pe care l-am facut de pe YouTube
 • Eee, asa-i ca altfel putem vorbi acum, avand vocea ei superba langa noi?
  In lista pe care o ascultam, pe la final sunt si doua piese din Romania. Cand le-am vazut, desi nu scria, gandul mi-a fugit la CERBUL DE AUR. S-ar parea ca am avut dreptate, pentru ca asa ne povesteste si Monitorul Expres, in acest articol despre istoria Cerbului de Aur.
  Daca ma intrebati inainte de a ma documenta pentru acest articol, despre muzica FADO (curentul in care e ea incadrata), habar nu aveam ce sa va spun. Insa am fugit si eu si m-am uitat pe ici si pe colo si uite ce am aflat de la Rudy.
 • Io o tot laud, o tot laud, dar pana acum vad ca n-am dat de ceva despre biografia ei. Asa ca nu va mai fierb si va dau ceea ce am gasit:

  1. Mai intai o biografie sumara dupa Acasa.ro
  2. Si mai apoi „grosul”, in paradisul informatiilor dupa net – WIKIPEDIA
 • Si sa stiti ca nu sunt singurul care „simte” astfel, lucrurile scrise mai sus, atunci cand o ascult pe acesta DOAMNA. Uite Costin Ilie, de la Cotidianul, in vara anului trecut, avea o reactie superba pe blogul sau!
 • Ea saracutza in 1999, dupa cum ati citit si in materialele pe care vi le-am dat pana acum, s-a dus sus pe un norisor, de unde probabil ne priveste cum ne aducem aminte de ea. Si s-ar parea ca zambeste muuult! De ce zic asta? Pentru ca vede ca FADO-ul, muzica pe care a slujit-o, a incaput pe maini bune – Dulce Pontes ii face cinte in continuare.
 • Si bag seama ca mai sunt oameni ca mine in Romanica nostra draga. Uite o declaratie de dragoste superba, pentru tanti Amalia
 • Ma intreb daca pentru Tudor gheorghe vor avea unii, la fel de mult respect, cat au avut portughezii pentru tanti Amalia. Si daca tot am vorbit de el uite melodie pe care nu o auzisem pana acum gasita pe la Roxana.

P.S. Stati pe aproape, ca in curand, o „aduc” la Radio Artistu, intr-o alta zi si pe tanti Cesaria Evora. De ce? Pentru ca in inima mea, ea sta in acelasi sertar cu tanti Amalia.

Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*