Primavara ma apuca IUBITUL si URATUL Bucurestiului!

Sal’tare Iubesc BUC: Pentru ca dupa ploaie imi ofera Parcul Tineretului de o frumusete neasemuita ! (Sursa imaginii Panoramio) Urasc BUC: Pentru ca are oameni care cred ca libertatea lor de exprimare, inseamna incalcarea libertatii celuilalt! IB: Pentru ca imi face placuta surpriza ca in unele momente, printre gunoaie sau printre daramaturile unei case sau ale unui alt stabiliment, sa imi ofere cu darnicia caracteristica, apusuri si rasarituri superbe! UB: Pentru ca perverteste oamenii! Pentru ca odata ajuns aici, chiar daca ai vrea sa fi buni cu toti cei pe care ii intalnesti nu poti, pentru ca se vor gasi o gramada care sa te calce pe bombeuri, doar pentru ca li se pare ca nu au loc! IB: Pentru ca are locuri care spun povesti si strazi precum Doamnei, care are si astazi acelasi traseu si aceeasi latime ca in perioada interbelica! UB: Pentru ca isi doreste sa fie modern si nu face decat sa se impopotoneze, ca o curva care se vrea a fi mare doamna. Nu stie sub nici o forma sa se spele frumos, sa isi spele si hainele lui modeste, sa le poarte pe acelea cu mandrie si sa incerce sa se mandreasca cu personalitatea lui si in mici un caz cu imaginea lui, pentru ca la capitolul personalitate chiar are ce arata! IB/UB: Pentru ca are Dambovita! De ce si una si alta in aceeasi masura ? Pentru ca Dambovita reuseste sa fie in multe din amintirile si cantecele despre el un motiv superb si pentru ca si azi avem cu totii placerea (din cand in cand) sa stam pe unul din podurile sale si sa ii privim unda care tot vine de la Ciurel si se tot duce catre Vitan-Barzesti. Si il urasc pentru ca nu stie sa-si tina firul asta de apa curat. Tot aud pe la alegerile de primari ca o sa ii faca ca o sa ii dreaga ! Ca o sa o curete! Ca o sa o faca din saraca nostra Dambovita o mica Sena sau o mica Tamisa ! Si la final tot Dambovita noastra murdara ramane, incat crezi ca a trecut o vidanja si a scapat pe malul ei si in ea intreaga „compozitie”. IB: Pentru ca e balcanic si pentru ca stie sa fie mereu energic, mereu agitat. Mandru de el si de trecutul lui ! mandru de faptul ca e un pastel de obiceiuri si un pastel de credinte! Iar cand isi gaseste si „pictorul„, care sa aibe grija ca pastelarea sa nu fie urat contrastanta, atunci e chiar frumos! UB: Tot pentru ca e balcanic, da’ uite ca nu stie sa ia din balcanism doar bunele, ci stie sa invete mai ales caracteristicile rele. Adica felul „tziganesc” de a trata lucrurile (vorba aia: „ca la usa cortului”), felul pervers de „a rupe picioare” sau „a intepa pe la spate” pe oricine de la care poti fura ceva si mai ales felul in care isi asuma (cateodata chiar ca pe un motto-uri generale) expresii ca: DE CE SA FAC CEVA CAND POT SA NU FAC NIMIC! sau CINE-I HARNIC SI MUNCESTE ARE TOT CE VREA. CINE-I LENES SI CHIULESTE, ARE TOT ASA ! Cam atat pentru azi! Sper ca v-a placut plimbarea mea prin bunel si relele Bucurestilor! Andrei… šŸ˜‰ KIP IN TACI ]]>

6 comentarii publicate

 1. Da, mi-a placut plimbarea, multumim ca ne-ai fost ghid. Stiu ca Bucurestiul are si multe rele, dar ma bucur ca ai discernamantul sa vezi si partile pozitive. Eu mi-am propus cumva, ca atunci cand voi mai aduce vorba de Bucuresti, sa prezint doar aspectele pozitive, pentru a incerca (cu mare dificultate) sa contrabalansez toate relele care se spun despre el.
  E adevarat ca nu e usor sa traiesti aici, dar de ce nu vede nimeni Dambovita frumoasa, rasariturile de soare si centrul vechi al Bucurestilor? Daca oamenii (si e problema lor si vina lor) nu isi mai fac timp sa petreaca singuri cateva ore in Tineretului, atunci normal ca vor vedea doar mizeriile de pe strazi..
  Corneliu’s last blog post..Jegul cameleonar

 2. Eee, Coeneliu nu zic ca nu e bine sa ii descoperim partile lui frumoase, insa hai sa nu picam in extrema aceea, in care sa nu le mai vedem sau in care sa refuzam sa realizam ca ele exista. Pentru ca realizand ca ele exista si ca ne deranjeaz, e de fapt primul pas catre rezolvarea respectivei probleme! šŸ˜‰

 3. Foarte de-acord, partile rele exista si nu le putem ignora. Insa nu voi fi eu pictorul care le va zugravi/ evidentia pentru altii, ca destul le vad ei in fiecare zi.. Noi putem purcede la rezolvarea lor si fara a face un titlu de glorie din a le zugravi in culori cat mai urate pentru a atrage cititorii insetati de urat si inestetic (sunt o groaza dintr-astia!). In felul asta le hranim unora apetitul, si chiar starnim pofta unora care nu o aveau pentru urat. Hai sa lasam uratul cu uratul si sa ne ocupam noi de ceea ce e frumos.
  Deci nu vorbeam aici de rezolvare (ca aici tu ai punctat bine), ci de „care e esenta articolelor noastre pe blog?” ! Pura evidentiere nu rezolva, ci consolideaza gustul pentru urat. Mass-media e plina de asa ceva, din pacate numai de urat… Violuri, crime, talharii, dar nu ridica valorile, ci doar anunta infrangerea lor.
  Dar daca e vorba si de rezolvare, atunci tocmai contrabalansarea imaginii cred ca e un inceput bun. Pentru ca prea mult cantareste imaginea negativa, hai sa ne gasim careva care sa zidim si pe partea pozitiva a imaginii !! Asa ar fi fairplay!
  Corneliu’s last blog post..Barbati ratati

 4. Eeee, pai ce ce zici tu e treaba de rabdare, munca si multa daruire. Iar eu credeam cand ai scris primul comentariu ca sunt doar vorbe in vant, insa vad ca tu simti lucrurile in esenta lor. Plus ca esti un „bucurestean din ala caruia i-a crescut frumusetea acestui orasel in oase. Ei bine atunci nu pot decat sa ma inchin in fata acestei „pasiuni” de care dai dovada si sa incerc sa mai scriu asa frumos despre acest oras! šŸ˜‰

 5. Mi-ai face o favoare sa mai scrii despre frumusetea Bucurestiului, si a vietii in general, chiar te incurajez! Da, trebuie multa pasiune..
  Corneliu’s last blog post..God: Available or Invisible?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*