prima masina

Prima masina condusa!

Sal’tare!

Acum aproape patru ani fratele meu imi dadea TAG pe aceasta poza cu vechea noastra masina. A fost emotionant momentul, pentru ca mi-am adus aminte de Skodita noastra draga pe care o puteti vedea in imaginea alaturata. Prima amintire pe care o am cu Bombita, asa cum o poreclise tata este in sejurul nostru la mare . Corespunzator ca in anii „80 cu bilete de la sindicat. Insa special la acest sejur a fost statiunea: MAMAIA.

Aventuri la mare… cu masina!

Noi eram obisnuiti cu clasicele Eforii si plaja aceea imensa si restaurantele acelea cochete au facut ca vacanta sa fie una speciala. Plus ca un drum pana la mare pe „drumul vechi” si cu o masina cu motorul acela de 1.0, nu era ca acum 3 ore si basta. Faceai vreo 5 ore si mai bine.

Plus ca noi aveam motorul pe spate si din cand in cand ne mai opream sa se raceasca utilajul. Si tot atunci am facut si drumul Mamaia – Babadag in care am gustat din farmecul inegalabil al Dobrogei. Si au fost minunate campurile acelea nesfarsite de floarea soarelui care pareau ca se coboara din cer si urca inapoi. Si cetatea Enisala, care pe vremea aceea era o ruina si care acum e renovata. Si in toate pozele de atunci, facute prin statiune faceam cumva sa apara si Skoda, ca era minunea familiei.

Apoi amintire draga e de la 14 ani cand m-a pus tata prima data la volanul ei sa incep sa „ma joc”. Si toata aceasta perioada pana la 14 ani cu drumuri prin sat, pe campuri prin padure sunt ca niste nestemate in amintirile sufletului meu.z

Apoi dupa ce mi-am luat carnetul

… la 19 ani au urmat momentele de schimbat bujii, curele. In poza de mai sus eram la un revelion la care mesteream ceva. Era frumos ca de abia intrasem in facultate la Transporturi (Autovehicule Rutiere) si era placut pentru mine sa descopar partea practica din care aveam sa gust de abia de prin anul patru. Ce era cel mai interesant la minunea asta de masina? Pai sa ai portbagajul in fata si sa ai acele geamuri triunghiulare care mi se pareau superbe.

Andrei
KIP IN TACI

prima masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*