Predeal in Jurnal de Romania – partea 2


Sal’tare
Revin la Predeal, dupa ce acum cateva zile v-am plimbat pe la Garbova si Susai. Asa ca, rucsacul in spate si hai sa o luam la picior catre cabana Trei Brazi. Stiu ca drumul pana acolo poate fi facut si cu masina, insa cei 5 km de plimbare sunt unii mai mult decat placuti. Iar daca alegeti sa faceti plimbarile de care va spun eu aici iarna, credeti-ma ca padurea aceea, parca scufundata in zapada, va va oferi o amintire de nesters. Eu imi aduc aminte si acum acea excursie de acum 20 de ani. E adevarat ca si locul arata altfel, insa Slava Domnului padurea acea exista inca si privelistile acelea nu au fugit nicaieri. Dupa vreo ora de mers puteti alege sa stati aici sa vedeti privelistea sau sa mergeti la Poiana Secuilor. Parintii mei imi aduc mereu aminte de faptul ca Poiana Secuilor si zona adiacenta muntelui Postavaru e unul din locurile dragi din excursia lor dupa nunta. Cica erau niste paturi naspa pe vremuri si in puteai da acolo si peste ceva purici sau carii. Insa acum ambele cabane (Trei Brazi si Poiana Secuilor) sunt renovate si se poate sta linistit.

Dar hai, gata cu leneveala! Beti ceaiul ala mai repede, terminati gustarile si sa o luam la picior catre Cheile Rasnoavei (P.S. Daca ati ales sa va beti ceaiul la Poiana Secuilor, faceti cale intioarsa la Trei Brazi!) De aici avem carare pe triunghi (albastru, daca imi amintesc bine) care iese chiar Cheile Rasnoavei. Si credeti-ma ca imaginile sunt impresionante (ultima e cea din Rasnoave care va poate impresiona)! Pacat insa ca unii cred ca e foarte frumos sa vina aici si sa lase urme ale trecerii lor fie prin gunoi fie prin scrijelirea peretilor. Daca averi noroc poate gasiti si niste alpinisti pe aici. Sunt interesanti sa ii vezi ca pe niste furnici si mai ales sunt interesanti sa ii vezi cum fac eforturi supraomenesti pentru a ajunge in varful traseelor, doar din pasiune. Hai faceti poze multe si sa o pornim la drum din nou. Tinem drumul catre Timis si ajungem in Poiana Inului. Ei bine priveliste Peretului Animalelor e una care nu te poate lasa indiferent. Aici traseele si peretii nu mai par la fel de „suparati” ca cei din chei, pentru ca sunt mai departe. Insa mergeti la baza lor credeti-ma ca „feelingul” va fi cu mult mai impresionant. Iar, de sus din creasta acestui perete, cam asa se vede poiana si drumul ce serpuieste catre Timis.
Si tot cautanad poze, povestiri si alte minuni legate de Predeal uite ce idee am gasit – TURA CU BICICLETA prin imprejurimile Predealului. Sigur ca ceea ce au facut ei, e un traseu tare si pentru cei pregatiti. Insa Se poat gasi si solutii mai soft pentru cei amatori. Prima idee care imi vine in minte ar fi Predeal – Paraul Rece – Rasnoave. Iar de aici ne putem intoarce pe unde am venit sau putem tine drumul pa la Timis si de acolo inapoi in Predeal. Si solutii sunt gramada, totul e sa vrem si sa avem imaginatie! Si drept ajutor uite si o harta de la AboutRomania.Com.
V-a placut? V-am dat ceva idei de vacanta?
Andrei
KIP IN TACI
(Sursa imaginii Cabana Garbova)

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. pligg.com
  2. Predealul vazut prin ochi “de” Artist(u) | blog.Fanel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*