Povesti la gura sobei… pentru copiii din noi!

Sal’tare
Totul incepe este o poveste frumoasa! Se face ca eram eu intr-o seara la calculator si dau peste postul lu’ Costica, despre cum a schimbat el fata blogului sau. Ei si cine credeti ca era invitata sa vorbeasca despre SUBIECT. Daca nu ati ghicit inca, va spun eu: MarieJeanne, fata care a fost la un moment dat si surioara noastra de VOCE, dar care a crescut maricica si s-a dus la casuta ei, pe nume Lamaie.Ro. Dar cum fata are multa energii si are in ea bine infipt un copil jucaus, s-a gandit sa se joace in blogosfera. Nu nu va speriati nu si-a facut un site jocuri pentru copii gen MINICLIP. Ea e un copil „oldies”, careia ii placea in copilarie sa asculte povesti la pick-up (sau gresesc io mai draga Lamaitza?!?).
Si sincer sa fiu, cred ca nici acum nu s-ar da in laturi daca ii veti oferi o seara cu ceai cald si o placa cu povesti. Apropo de placi, nu cred ca voi uita cat voi trai prima placa, pe care mi-a aratat-o tatal meu la 8 ani, cu „Praslea cel voinic si merele de aur” si „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte„. Dupa care au urmat mai multe, din care mai amintesc doar doua: David Copperfield si Fram Ursul polar. Ei dar gata cu amintirile mele, ca acum avem alta treaba! Vroiam sa va spun de site-ul cu povesti al Lamitzei. El se numeste Chitz-Chitz.com si cica vrea sa nu ii lase pe copiii din noi sa dispara. La ora la care scriu acest post, in afara de „cuvantul de deschidere„, a aparut si o povestire – Miaunel.
Succes Mariuca si prietenilor tai care te ajuta.
P.S. Si daca tot am vorbit de povesti uite ca va las unele si de acsultat aici. Prima e chiar o poveste inregistrata dupa o placa veche (va veti da seama simplu de unde stiu) si se nemeste Ulciorul Fermecat.

(Doamne ce frumos se aude, cum fashaie acul pick-up-ului pe disc 😡 )
Si uite o poveste cantata… cel care a pus-o pe Trilulilu, zice ca e Gheorghe Gheorghiu la Cenaclul Flacara, insa io ma cam indoiesc. Voi ce ziceti?

Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. Stii, faza aia cu prima placa, mi-a atras atentia, parca vine din romanul lui Marquez „Un veac de singuratate”,cand Jose Arcadio Buendia, isi duce copilul la circ, iar acesta vede pentru prima data un cub de gheata. Momentul revelatiei,al uluirii, cand vezi pentru prima data un lucru pe care nu il intelegi in totalitate, mi se pare fascinat, primul contact.
    Aberam si eu, ziceai ceva lega de “ROMANIA FAT-FRUMOS”?
    candid’s last blog post..Maroon 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*