podcast romania
podcast romania

Podcast-urile mele preferate! 2016

Sal’tare
Incepe sa ma atraga din ce in ce mai tare ideea de Podcast. De ce? Pentru ca subiectele sunt foarte misto si cumva dincolo de „cortina” in fata careia isi desfasoara activitatea cei care le tin. Si cele pe care le ascult cel mai des sunt Istoria Culturală a României… si Intre Show-uri.
De ce? Cum? Care? – clasicele intrebari…
– Pai cred ca primul motiv ar fi, pentru ca sunt facil de „rumegat”. Dai play si ti se scurg in creier oricand si oriunde, fie ca mergi cu tramvaiul, fie ca sapi in gradina sau speli masina. Si parca simti ca nu ti se atrofiaza creierul, in acele momente in care faci o activitate repetitiva si de multe ori neinteresanta. Plus ca ascultandu-le, incep sa inteleg intru-catva motivatiile pentru care fac ceea ce fac. Asta vorbind la general.
Vorbind insa punctual, despre ICR, imi place in primul rand pentru ca au un soi de trolling si hatereala placuta si realmente inteligent exprimata. E un strigat partial civic, pe care ar trebui sa il reinvatam. Sau (mai in gluma, mai in serios) putem spune ca podcast-ul asta e ca „muzica rap, dinainte sa fie comerciala” (descrierea nu imi apartine mie, cu unui bun prieten, pasionat de rap si care a „gustat” din ICR la sugestia mea, acum vreo 2 luni.)
Si daca vreti ceva intermediar, pana sa ajungeti pe ICR, cred ca cel mai bun este interviul asta de la Brandu’ lu’ Chinezu.

La INTRE SHOW-uri in prima faza i-am dat play pentru ca vroiam „sa ma rad”, stiind ca e vorba de baietii de la stand-up. Doar ca de pe la episodul 5, dupa ce oamenii au inceput sa se obisnuiasca cu ideea de debate si dupa ce au consumat tot ce aveau in materie de „nebuneli”, discutiile lor au inceput sa prinda substanta. Iar faptul ca au luat si cate un invitat a creeat cumva o magie. Si desi la inceput credeam ca PODCAST-ul lor va fi „material publicitar” de adus lumea in salile de stand-up, acum mi-am schimbat parerea. Cred ca intentia (cumva crescuta in timpul experientei) este de a educa publicul. Si e placut, pentru ca ne toate istorioarele acelea au trimiteri foarte faine la evenimente la care am participat sau care mi-au placut si le-am urmarit.
P.S. Era sa uit. Mi-a placut mult si interviul asta dat de Teo si Raul Gheba la Adevarul.

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Chiar sunt interesante emisiunile de tip podcast, asa cum si cartile audio au inceput sa evolueze, desi e clar ca sunt mai costisitoare. Si eu mai dau drumul ca cate o emisiune audio din cand in cand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*