„Pilda fiului risipitor” sau „Ciordeala ca mod de promovare”

Sal’tare
Vad deseori in ultimul timp idei de genul:
HACKERII CARE AU SPART UN SITE SUNT CEI MA BUNI DE ANGAJAT PENTRU CREAREA UNUI SISTEM DE SIGURANTA PENTRU EL!
sau
SPARGATORII DE APARTAMENTE SUNT CEI MAI BUNI PENTRU CREREA SISTEMELOR DE INCHIDERE! si exemplele pot continua.
In principiu si din punct de vedere economic treaba e perfecta. Insa la nivel ideatic si la nivel principial e o „cadere” din punctul meu de vedere. DE CE? Pai pentru ca indirect promovezi „ciordeala”. Adica in mintea tanarului care vede ceea ce se intampla se infiripa ideea clara:
FRATE DACA INVATZ SA CIORDESC DESTUL DE BINE, MA FAC CU UN JOB DE ZILE MARI!
Iar daca asta nu e promovare de non-valori, atunci nu stiu ce este. Sigur ca aceste cazuri sunt rare si la „trecerea” in legalitate respectivul e mai canstrans de mult mai multi factori decat daca ar fi ramas la puscarie. Insa vedeti ca toate astea lumea nu le aude. Ci doar ideea TABLOIDA ca „daca esti destul de bun ciorditor, ajungi bine”.
Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

  1. eheeee, ce subiect interesant…hmmmm. Cum ai spus „exemplele pot continua” si adaug eu unul singur, cel al fetelor care (au impresia ca) fac cariera pe alte considerente decat cele profesionale. Nu e frate, toate actiunile „open-minded” care incalca regulile scrise sau nescrise ale vietii si ale moralei, au succes (daca au) pe termen scurt, in cel mai fericit caz, mediu.
    E foarte bine sa fii mereu energic, deschis la nou si la invatarea permanenta, dar e si mai bine ca unele lucruri sa NU le faci, chiar daca le stii :).

  2. 🙂 E mai greu la 20-25 de ani sa NU (incerci sa)”mergi pe marginea prapastiei sau pe taisul lamei de cutit”. Eu cred ca e mai bine ca, in cariera/viata profesionala, unele lucruri sa NU le faci sau, daca ai spart bazele de date ale unei firme, cosiderentul pentru care ajungi angajat acolo, sa nu fie acesta pentru ca „intotdeauna se va gasi unul mai frumos si mai destept” sau, in timp, va aparea cineva, si sanse sunt sa patesti exact la fel.

  3. Ne putem referi cu succes si la politica pe acelasi subiect. Cu cat reusesti sa pacalesti mai bine legea cu atat mai mult vei promovat sa o faci tu. Tot in favoarea ta, desigur.
    Ionut Puiu’s last blog post..A inceput “maimutareala”

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Blogoree bligg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*