Piata muncii din Romania incotro!

Sal’tare
Pentru a trece cu bine o criza (asa cum o avem pe cea de acum dupa Pandemie) ar trebui sa ne gandim in primul si in primul rand la ce era gresit in filozofia pietei muncii de dinainte de pandemie si
(mai ales!) ce ar trebui adaugat acum, la actualul mediu al muncii.

Evident ca toata lumea (deja!) s-a gandit la implementarea cat mai eficienta a TELE-MUNCII. Si pana acum, multi dintre „jucatorii” importanti de pe piata, par sa fi implementat deja destul de bine acest concept. Problema insa (in opinia mea personala) este de a duce mai departe acest concept.

Piata muncii si empatia angajatorilor

De ce sa ducem mai departe acest concept? De ce sa gandim pesimist in aceasta privinta, cat timp natiunile vest-europene par sa gandesca mai degraba pozitiv?

Pentru ca societatatea noastra este una neobisnuita cu regulile si drept dovada este trendul crescator al imbolnavirilor de COVID din ultimele zile. Asa ca piata muncii ar trebui sa regandeasca si filozofia Empatiei oferita angajatilor.

Pana acum erau clasice TEAMBUILDING-urile sau poate conferintele finalizate cu socializare la o bere. Dar iata ca actualele conditii nu ne mai permit aceste lucruri.

Pai si ce facem?

Daca ma intrebati pe mine (cat timp inca sunt permise intalnirile pana la 16 persoane, cu pastrarea distantarii sociale) as propune intalniri pe echipe (in prima faza). Si in a doua faza intalniri pe echipe, dar unite cu ajutorul aplicatiilor care ne-au ajutat atat de mult in aceste perioade (ZOOM, TEAMS, SKYPE, etc.)

Si in rest… avand in vedere ca mai toate companiile au avut un castig din punct de vedere al cheltuielilor cu sediile in care se desfarura activitatile… eu unul as oferi tichete / vouchere cu prime la cel putin doua luni, in asa fel in cat angajatii sa simta angajatorul ca un „partener de drum” in aceasta perioada grea.

A fost doar parerea mea…

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Rador.Ro

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*