Pestera a Ursilor de la Chiscau (com. Pietroasa) – Apuseni – Jurnal de Romania

Sal’tare
Vacanta e in toi pe langa noi si oamenii se bucura de ea mai mult sau mai putin, insa c e e foarte important e ca se bucura. Ei bine, daca si voi aveti in gand sa mergeti sau sa reveniti in Apuseni, azi va dau un motiv in plus sa grabiti planurile de plecare intr-acolo. Si nu ma apuc eu sa va fac capul mare si ii las pe altii:

Renumita Pestera a Ursilor de la Chiscau (com. Pietroasa), o bijuterie carstica a Muntilor Apuseni, se deschide in capatul din amonte al satului, in versantul stang al Vaii Craiasa (afluent al Crisului Negru), la o altitudine absoluta de 482 m. In pintenul nordic al Dealului Magurii, cuprins intre Valea Pesterii la vest si Valea Brusturilor la est, apare intr-o forma terasata o fosta cariera de calcar, adapostind un pavilion din holul caruia se patrunde direct intruna dintre cele mai frumoase pesteri din Romania.Satul Chiscau este accesibil din localitatea Sudrigiu (14 km), de care este legat printr-un drum asfaltat, aflata la 70 km de Oradea pe DN 76 si la 10 km de orasul Stei

Restul vorbelor frumoase le gasiti pe ZILE & NOPTI!
Recunosc cat pot de sincer ca prima intalnire cu minunea asta am avut-o pe Carpinet, insa ca si mine si ei scriu acolo cu sufletul, de aceea v-am oferit mai intai linkul de la ZILE & NOPTI. Si daca incepe sa va placa ideea cu speologia, sa stiti ca Bihorul e plin de pesteri. Iata dovada, tot de la Carpinet!
Gata eu intru la treba, ca saptamana a inceput furibund. Insa va las ca info si linkul de pe WIKIPEDIA!
Andrei
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

  1. Noi am vizitat Pestera Ursilor de doua ori si iata ca ne pregatim sa o mai vedem odata vara asta. Este absolut superba, dar si zona merita vizitata. La doar 300 de m de pestera, puteti vizita senzationalul muzeu etnografic al domnului Aurel Flutur sau biserica de lemn din Bradet (la numai 5 km distanta). Ca sa nu mai vorbim despre Valea Sighistelului, Platoul Padis, statiunea Vartop-Arieseni si cate si mai cate splendori ale naturii.
    Iti multumim ca ne-ai mentionat inca odata si va asteptam in excursie (cand se mareste flacaul).

  2. @Georgia – abia asteptam sa il ducem la plimbari prin tara si promitem solemn sa va luam ghizi, pentru ca stiti rea bine zona si e pacat sa ratam ce e mai frumos pe acolo!
    @Film Motor – NU MULTMESC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*