Visez sa fie si io un pensionar zambitor, bai astia, care estetzi !

Sal’tare
Citind postul asta a lu’ Chirila zilele trecute, mi-a adus minte de unele chestii pe care de mult timp vreau sa vi le spun.
Ei bine unele dintre aceste societati de asigurare sunt infiintate sau reinfiintate in cazul unora imediat dupa 1990. dar hai sa zicem ca pe piata cu produse de asigurare finite si bine puse la punct sunt cam dupa 1995. Ei bine din 1995 se pot face pensii private capitalizate la multi dintre cei care sunt pe „lista alba a asiguratorilor”, pentru pensiile private obligatorii.
Si atunci cum de iti permiti mai organ media, oricare ai fi tu, televiziune, radio sau ziar sa urla ca din gura de sarpe:
PENSIILE PRIVATE AU VENIT IN ROMANIA !
Ba tampitule au fost dintotdeuna ! Acum nu a venit decat obligativitatea de a adera cu 2% la unul din cele dupa „lista” avand prin lege asigurarea statului ca nu va „muri subit”, fondul respectiv sau ca nu va fi devalizat de vreun „tunar finaciar”.
Da’ de unde sa stiti frate voi astia de asa ceva pe vremea aia ! Ca probabil erati in tabara celor care strigau sus su tare, auzind termenul „pensie capitalizata de viata” – NU NE VINDEM TARA !
Acu tot voi sunteti cei care o dati degeaba. Iar ca „promotionale”, dati si o coliva cu lumanare aprinsa.
Acum trecand de supararea si scarba lasata de unele organe media, ma intorc la articolul lui Chirila.
Sigur, in esenta misto, interesant, romantic si atat. E un fel de indemn „CARPE DIEM (traieste clipa)”, dar nimik despre ce fac „dupa” ce am trait clipa. Iar eu uite ca ma fac „avocatul diavolului” si va spun sa va ganditi. Nu vreau sa par moralist, dar va spun ca asa mi se pare logic.
Si trec acu la final si la partea funny a chestiei asteia:
Ba agentii vietzii care incercati sa vindeti produsele astea numite pensii private obligatorii, nu ati descoperit voi roata sau facul ma. Produsele, fiind obligatorii, sunt la fel pentru ca sunt impuse de stat.Asa ca daa vrei sa ma prinzi ca (virgula) client, incerca sa ma momesti cu vreo bomboana sau poate cu vreun alt produs, la care imi faci reducere, dar nu incerca sa imi sui ce special si misto este, ca nu are nimik special.
Ce te sfatuiesc sa nu mai incerci ? Pai sa nu mai incerci sa am santajezi sentimental, ca nu sunt vreo virgina, dornica sa vada „stii tu ce”, si nici tu nu esti vreo „alta virgina, buna cu spume”, pe care as vrea sa o „stii tu ce”. Iar daca esti vreun preten caruia i-am dat bani, crede-ma ca vin peste tine cu cainele vecinului (lup) care cateodata nu ma lasa sa dorm o noapte intreaga si o sa vezi cum o sa iti piara tie cheful de facut pensii private.
Aaa, si sa nu uit. Mai frumosilor care incercati sa imi faceti pensie privata pe strada sau in pasaj la Universitate.
Ba voi credeti ca vindeti periute de dinti promotionale ? Astea nu sunt produse care se vand ma 3 la 10 mii. Prinzi clienti pentru aceste produse, fie fiind imbracat la costum si radiind ceva incredere, fie avand farmec personal, de mare angajament (adica sa fi din ala de iti vinde inca odata, inghetata pe care o tii in mana).
Cam atat de la un proaspat intrat in categoria platitorilor de „pensie privata obligatorie”.
P.S. Si cum toti visam sa avem „cascaval” mai mult la batranete, odata cu aceste pensii private… uite si o melodioara perfecta, cu dedicatie pentru noi toti „platitorii de vise” – Alexandru Andries – La telejurnal…

Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*