romania asociatia
romania asociatia

Patriotism: Sa ni-l interzicem?

Sal’tare. In aceasta seara Tibi al meu canta un cantec obsedant. Parca sa zic ca il stiam de undeva, era ceva cu patriotism, insa „in interpretarea” sa nu prea suna a nimic cunoscut. Dupa ce l-am rugat pe Tibi sa mi-l cante mai rar, iata ca am descoperit „cantecul delicvent”:

Tiberiu al meu retinuse cantecul de la emisiunea Pro Patria, la care ma mai uit eu sau bunicul lui din cand in cand duminica pe TVR 1. Pe de o parte ma simteam intru-catva „vinovat”, pentru ca i-am predat inconstient materia NATIONALISM. Insa curios sa inteleg ce simte el fata de cantecul respectiv, l-am „descusut” timp de cateva minute. Si ceea ce am inteles este ca lui ii place cantecelul respectiv pentru ca este despre armata (placerea varstei, de la jocurile video) si Romania. Auzind ultimul cuvant l-am intrebat:

Pai si de ce iti place Romania?

Si raspunsul lui a fost unul superb:

PENTRU CA ARE LOCURILE ALEA IN CARE NE SIMTIM NOI CEL MAI BINE.

Si atunci mi-am dat seama ca gandul anterior era gresit. Nu despre NATIONALISM era vorba,

ci despre cel mai sincer PATRIOTISM

Si atunci un alt gand mi-a venit in cap:

PAI SI VREI TU SA FIE TOT CA TINE DE LEGAT DE LOCURILE ASTEA SI SA DEA LA FEL DE USOR CA TINE UNOR SANSE DE APLECA DIN RO?

Dragilor stati calmi. Ei sunt oricum o alta generatie si nu trebuie sa ne facem griji. Ei sunt deja CETATENI MONDIALI si stiu acest lucru de la varste fragede. Asa ca un pic de PATRIOTISM, semanat cu atentie in sufletul lor, nu este un lucru rau. Este acel ceva care ii va face sa zambeasca si sa iubeasca familia si locurile in care s-a nascut si au crescut!

Andrei
KIP IN TACI

patriotism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*