Palatul Brancovenesc Potlogi

Sal’tare
Ieri m-au dus pasii intr-un loc asa cum credeam ca nu mai exista langa Bucuresti, la vreo 50 de km.
De ce m-a lasat „paf” edificiul?
Pentru ca este proaspat renovat cu fonduri REGIO si arata super tare. Parca astepti din clipa in clipa sa intre pe poarta cetatii, domnul Brancoveanu cu alaiul lui format din cavaleri si domnite. Piesa de rezistenta (din punctul meu de vedere, total subiectiv) este stalpul central din beciul Palatului, stalp pe care se sustine intreaga structura de sus si tot acolo ramai mut la vederea tavanelor acelor rotunde, facute fara sustinere de jos, din caramizi din acele subtiri din care se fac cel mai adesea sobele.Poza este putin cam intunecata dar se intelege ideea.

Si in afara de palat mai si altceva interesant?
Da, curtea palatului. Sigur ca momentan veti vedea doar copcei mititei, niste zmeuris mititel si niste alei cu piatra. Evident ca nu este nimic WOW in tot ce v-am spus acum, dar cred ca vizitarea ei acum ca sa o vedem la inceput si mai apoi sa revenim peste cativa ani buni cand toata aceasta verdeata va fi mare, cred ca e un exercitiu gen „INAINTE si DUPA”.
Si daca va grabiti sa ajungeti pana in Paste, intrarea este GRATUITA.
Era sa uit. Daca sunteti pasionati de biciclit si vreti sa faceti comparatie intre Mogosoaia si Potlogi o poteti face mergand pe DN7, drumul vechi spre Pitesti (via Titu – Gaesti)
Si 1000 de vorbe nu aduc la fel de mult ca o poza, o sa va las cateva aici:


***
Aici puteti vede chiuveta de la baie (latrina). Pe Facebook aveti poza cu WC-ul

***

***

***

Alte poze gasiti si pe Facebook.
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Ce praf sunt. Eu de abia acum am vazut comentariul tau.
    Da au renova frumos. Si pe la Severin mi-au zis niste rude ale sotiei ca e frumos. Sigur ca si ei tot de durata se plangeau. Insa eu ULTRAS OPTIMIST cum ma cunosti, spun ca e bine ca s-a facut totusi! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*