Pacatul capital: SECRETARA CURVA si DIRECTORUL TAMPIT!

Sal’tare
Totul a inceput de la un text gasit pe mailu’ unei secretare „bagacioase” si care crede ca poate „trage foloase” din orice si care suna cam asa:

DO I HAVE SOMETHING FROM „THIS”, BECAUSE I MADE THE CONNECTION BETWEEN YOU AND THAT COMPANY!

Pai sigur ca in conditiile in care „boul” care a fost „uns” drept director si nu are experientza in socializarea si relatii interumane, e degeaba „uns” si ii tot da aleia „dreptul”. Nu se poate doar pentru niste rezultate bune in munca, sa credem ca e bun si de manager. Nu se poate ca in conditiile i care pe piata si pe net snt atatea tratate e „resurse umane”, unii din cei care „pun oamnei in functii” sa se ia dupa „simtiri” sau dupa intuitie, pentru ca nivelul actual de dezvoltare nu ne mai permite acest lucru.
Secretara, in principiu, in relatia asta nu prea are vreo vina. Ea scoate maximul de profit! Sigur ca moral privind problema, ceea ce face ea se numeste simplu nesimtire. Insa ea poate spune simplu: SCOPUL SCUZA MIJLOACELE! Si totusi cum a ajuns ea acolo? Ce cauta „cocotzata” in rolul de „femeia pe la care trec toti din firma”?

Nu de alta, dar unii isi chinuie mintea sa gandesca politici de markenting, iar altii scriu carti de marketing si s-ar parea ca e degeaba. De vina cred ca sunt cei care au in mana fraiele organizarii si pe care s-ar parea ca ii doare la bascheti. Ei se cred Dumnezei si cred ca au descoperit si roata si focul in acelasi timp. Iar daca mai sunt inconjurati si de niste lingai, tabloul este unu complet – PROSTIA: NATURA VIE. Ei bine si un astfel de sistem (bine perfectionat, in „directia gresita”) a lasat-o pe „secretara” sa „escaladeze” ierarhia pana in locul in acre se afla acum.
Si hai sa zicem, ca poate unii sunt nascuti cu un pic de talent organizatoric si stiu cum sa puna problema, insa de la un anumit nivel, fara CUNOSTINTE si SOLUTII PROFGESIONALE nu prea mai ai cum sa conduci activitatea. Dar nu disperati fratilor, ca si pentru aia exista solutii on-line: PORTAL DE MARKETING ON-LINE
Acu ce sa zoc, nu va pot ura decat CRIZA USOARA si sa nu aveti parte nici de DIRECTORI TAMPITI si nici de SECRETARE CURVE!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Am mai auzit de secretare care mai de care mai inteligente decat directorii, si care practic ele conduc firma prin relatiile pe care le au sau care le permit sa intre in firma…
    Vorba aia, la secretara ajunge primul plic destinat unei alte persoane… de obicei , secretara este cea care stie tot ce misca in firma… dar mai este si cea care opreste sau musamalizeaza tot cea ce nu trebuie sa stie conducerea… Tare nu?

  2. Asta pentru ca acei directori le-au facut un fel de „partenere” si au avut incredere in capacitatile lor. Insa cred ca e periculos sa ii dai atat putere pe mana unui om, cat timp el nu a si semnat pentru responsabilizarea in privinta rezultatelor! Si asat e valabila si pentru partea a 2-a in care vorbesti tu de „musamalizare”! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*