[P] Uite asa sta treaba cu mobila…

Sal’tare
Ca roman ce sunt, m-am gandit sa ma apuc si eu sa chivernisesc banutu’ si sa-mi fac singur mobila. Ce mare smecherie sa tai trei placi de PAL si sa incropesti un corp de mobila. vazusem cum se lucreaza la diversi mesteri croitori de mobila si am zis ca nu-i mare bai. Am dat fuga la magazinul de bricolaje si am cumparat „un soricel” si o filetanta si cele trebuincioase constructiei de mobilier (feronerie, suruburi, capace, burghiuri, bare de metal si plastice pentru decor) si m-am pus pe construit mobila de vis.
Trebuie sa precizez ca m-am plimbat ceva vreme prin magazine, incercand sa gasesc ceva care sa se potriveasca spatiului pe care-l aveam de mobilat si nimic nu se potrivea. Ba ramaneau 6 centimetri de acoperit si nu era estetic, ba nu aveam loc sa bag mobila pe care o doream. Ce mai incolo si incoace, timpul si spatiul nu tineau cu mine (sau planetele aveau chef sa faca misto de mine).
Dupa o impartire metodica facuta cu mintea mea de „inginer iscusit” am dat fuga la depozitul de PAL si am dat comanda pentru ce gandisem eu.
Ajuns acasa cu mobila facuta bucati-bucati m-am speriat. Era un munte de bucati de PAL pe care trebuia sa le gasesc locul dupa schema facuta de mine. Inginer, inginer, da’ daca n-ai experienta de croitor, sa scazi si grosime de pereti, ai cam ramas cu mobila in pom. Unele placi s-au potrivit, dar multe dintre ele nici gand sa se potriveasca. Ba prea mari, ba prea mici. In zadar am fasonat cu „soricelul” capace de mobila ca tot „shuie” a iesit biata mobila.
In timp ce insurubam (printre injutaturi) ma suna un prieten din copilarie sa vada ce mai fac. Omu’ nu pricepea de ce la fiecare trei cuvinte, mai scapam niste blestematii la adresa surubului si a filetantei. Cand am inceput sa-i povesti patania mea, de la capatul celalalt al convorbirii se auzeau ropote de ras. Radea bietu’ om de-i sarea camasa de pe el.
Intr-un final dupa ce s-a mai potolit din ras mi-a zis pe un ton prietenesc:

Taticule, pune mana pe telefon si suna la echipa profesionista de la mobilaromania.ro. Astia vin la tine acasa iti fac masuratorile necesare, iti dau sfaturi in ceea ce priveste mobilierul (cum ar fi mai potrivit) si la final tot ei se ocupa de transport si montaj. Pai de aia am murit ma noi la Revolutie? Sa fim multilaterali dezvoltati, cum cerea Nea Nicu?! Tandea pe mandea, cat pierzi tu timpul (ca nu esti de meserie), e fix banul pe care credeai ca-l salvezi. La final platesti cat trebuie sa consumi pentru confortul tau. Toate au un pret!!!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Pai nu, ca inaite ,-a, dat si cu capul de tocul de sus si mi-am facut si eu niste chestii. Si dupa ce am vazut ce mobile descentrate am in casa mi-a venit mintea la cap! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*