Despre Boardwalk Empire

Sal’tare
Boardwalk Empire este un serial produs de HBO, episodul pilot fiind lansat pe data de 19 septembrie 2010. Martin Scorsese a regizat acest prim episod. Actiunea este plasata in Atlantic City, New Jersey, in timpul prohibitiei de alcool, intre anii 1920 – 1933. In rolul principal in gasim pe Steve Buscemi care il interpreteaza pe Nucky Thompson, personaj care il are ca reprezentant in istorie pe Enoch L. Johnson.
Enoch L. Johnson (20 Ianuarie 1883 – 9 Decembrie 1968) a condus lumea politica din New Jersey si a fost implicat in transportul si vanzarea ilegala de bauturi alcoolice, jocuri de noroc si prostitutie.
Nucky Thompson ne este prezentat ca o persoana singuratica, care pune pe primul loc afacerile sale, apoi viata privata. O persoana diplomata, care de fiecare data stie ce sa spuna pentru a conduce discutiile in interesul sau, Nucky Thompson ajunge sa devina cea mai influenta persoana din Atlantic City, ajungand pana la a decide cine va fi urmatorul primar al orasului.
Serialul ne prezinta cateva personaje foarte interesant, nume celebre in lumea crimei organizate precum: Al Capone, Arnold Rothstein, Charles Luciano, Johnny Torrio, Meyer Lansky, Joe Masseria, Mickey Duff (Mickey Doyle in serial) si Casper Holstein (Valentin Narcisse in serial). Dintre aceste personaje, Al Capone si Arnold Rothstein iesa cel mai tare in evidenta, ambii avand legaturi directe cu Nucky Thompson in transportul si vanzarea ilegala de bauturi alcoolice. Diferenta dintre cei doi este ca Al Capone este un mafiot bazat pe forta bruta, care gaseste solutionarea problemelor prin violenta, iar Arnold Rothstein este un geniu, un adevarat creier, care gaseste de fiecare data solutii diplomatice problemelor aparute. De asemeni, A.R. devine liderul mafiei evreilor din New York. Fiind o persoana foarte calculata si inteligenta, Rothstein gaseste un mod original de a isi cunoaste partenerii de afaceri, spunand ca ”nu poti cunoaste cu adevarat un om pana nu joci poker cu el”. Ar fi fost foarte curios de vazut daca ar mai fi putut zice acelasi lucru in cazul in care ar fi jucat poker online pe pokerstars.ro.
Din punctul meu de vedere, serialul este unu incredibil, nu degeaba are si nota 8.7 pe imdb.com, care prezinta foarte bine modul de viata si de operare al mafiotilor din acea vreme. Ne este prezentat si inceputul FBI cu primul director al acestei organizatii, J, Edgar Hoover, si tentativele lor de a-l captura pe Nucky Thompson.
Amatorii de seriale cu mafioti, in care sunt prezentate, pas cu pas, modul de operare al partilor implicate, cei care transporta si vand alcoolul si cei care incearca sa ii prinda, vor indragi acest serial care a ajuns deja la sezonul patru, sezonul cinci fiind deja programat pentru anul viitor de catre HBO. Steve Buscemi face un rol memorabil in persoana lui Nucky Thompson, reusind sa potretizeze cu adevarat un mafiot fara scrupule, interesat doar de putere, care nu lasa pe nimeni si nimic sa stea in calea succesului sau. Fratele lui Nucky Thompson, Elias Thompson este la inceputul serialului seriful din Atlantic City, post obtinut cu ajutorul fratelui sau, pentru ca apoi sa ajunga sa fie direct implicat, fara a mai fi serif, in afacerile lui Nucky. Nelson van Alden este reprezentantul justitiei insarcinat cu misiunea de a-l captura pe Nucky, insa dupa o serie de evenimente nefericite, acesta ajunge sa lucreze pentru Dean O’Banion si Johnny Torrio in Chicago, ca persoana care rezolva probleme cu ajutorul fortei.
Asadar, daca sunteti fani ai serialelor cu mafioti, a lui Steve Buscemi sau Martin Scorsese, fani ai perioadei prohibitiei, Boardwalk Empire este cu siguranta un serial ce merita vizionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*