Ordine si Curatenie
Ordine si Curatenie

Ordine si Curatenie nu amâna aceste capitole. Ele te pot MOTIVA si SCHIMBA!

Sal’tare. Azi am avut un chef nebun de „aruncat chestii inutile”, adica Ordine si Curatenie. Asa ca am intrat in camara, in care s-au tot adunat cutii si cutiute. Stiti voi gluma aceea veche cu punga cu pungi? Ei bine eu trecusem la nivelul urmator si aveam punga cu caserole.

Nu stiu de unde pana unde pasiunea asta a mea pentru ele. Probabil din vremea cand nu „tele-munceam” si imi puneam pranzul la caserola. NU imi vine sa cred ca draga mea sotie nu m-a certat pana acum, ca de obicei o facea atunci .

E posibil sa fi fost si o „proba psihologica” a EI la proba olimpica Ordine si Curatenie. Si uite ca i-a reusit…

Cum sa facem Ordine si Curatenie, dar sa fim relaxati si chill

Ordine si CuratenieDar sa nu mai lungim vorba. Ceea ce am inteles eu in seara asta dintr-o activitate de doar o ora, vreau sa impartasesc cu voi. Cum? In dulcele stil ingineresc „cu liniute de la capat”:

  • In primul rand te ajuta pe tine PROPRIETARUL locului respectiv sa lucrezi mai eficient
  • Apoi ii ajuta pe cei pe care ii aveti alaturi sau pe cei care ii veti avea parteneri, sa aibe incredere in solutiile propuse de tine. DE CE? Pentru ca vad eficienta alegerilor voastre APLICATA.

    Alte idei, mai frumoase

  • Sa nu mai vorbim de faptul ca un pic de ordine si curatenie intr-un mediu eficient organizat, aduce cu el alte IDEI si mai ales SOLUTII la probleme conexe
  • Facand lucrurile in acest fel putem fi exemple si pentru copiii nostri, in cazul in care vorbim de parinti sau viitori parinti
  • Si nu in ultimul rand Ordine si Curatenie in viata noastra Fizica si palpabila, cred ca ne poate influenta si modul in care gandim si cream. Si cred ca nu e putin lucru sa ne EDUCAM psihicul. Mai ales ca aceasta e „problema” secolului in multe cazuri

Si totusi, DEZORDINEA, a insemnat INSPIRATIE…

Mda, nu pot spune ca nu aveti dreptate, daca priviti „tabloul” cu Ordine si Curatenie de aproape. De ce spun asta? Pentru ca in cele mai multe cazuri, tabloul cu „dezordine” era parte a unui Tablou mai mare ordonat. Sau poate sunt eu prea analitic. Insa in principiu, atunci cand vine vorba despre evolutie, intotdeauna exista un model matematic.

Si daca vorbim de MATEMATICA nu cred ca poate suspecta nimeni ca in aceasta „ecuatie” este mai DEZORDINE. Matematica in general este ORDINE (si daca imi este permis DISCIPLINA). Iar Curatenia este cealalta componenta a acestei ecuatii de succes.

„Si totusi. Cum iti explici ca au existat multi matematicieni poeti?”

„Gandind la fel ca tine (matematicieni fiind) ei nu si-ar fi „permis” sa fie dezordonati. Sau poate fara o curatenie de nota 10 in birourile sau spatiile lor de lucru”.

Sa descoperim Ordine si Curatenie la Poeti

Mda, este un punct de vedere si acesta, doar ca unul eronat. Cum fiecare dintre noi avem „coltul nostru” sau „placerea noastra vinovata” si matematicienii au. Sau (dupa caz) oamenii ordonati, dar hai sa le spunem (de dragul povestii) tuturor „matematicieni” (cu ghilimelele de rigoare).

Nu de alta, dar ne putem purta destul de familiar, ca in copilarie cand ne puneam porecle si cred ca este mult mai funny discutia asa. Si totusi cum pot fi unii matematicieni poeti? Eu as lua exemplul lui Ion barbu si as lasa chiar cuvintele dumnealui sa va explice legatura dintre anaiticul matematicii si placerea poeziei:

„Ca și în geometrie, înțeleg prin poezie o anumită simbolică pentru reprezentarea formelor posibile de existență… Pentru mine poezia este o prelungire a geometriei, așa că, rămânând poet, n-am părăsit niciodată domeniul divin al geometriei.” (Gasita pe Wikipedia la capitolul Ion Barbu).

Nici nu stiu daca sa mai adaug ceva despre Ordine si Curatenie la ceea ce a spus domnul Dan Barbilian al carui „nume de scena”  era Ion Barbu.

Insa am sa imi permit…

Si cred ca parte din ceea ce erau matematicienii se datoreaza si faptului ca ei erau si poeti. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi avem nevoie de coltul nostru de evadare si clipa noastra de reverie, iar poezia era acest „colt” pentru acesti „matematicieni”. Si asa cum mie imi place sa ma plimb cu bicicleta sau tie sa tai la traforaj, lor le facea o mare placere sa scrie poezie. Sau oare sunt eu prea visator?

Concluzii? Solutii? La capitolul Ordine si Curatenie

As vrea sa am „retete minune”. Insa experienta altora mai buni ca mine, mi-a demonstrat ca nu ele nu exista. Pardon! Ca nu exista SOLUTII UNICE MINUNE, care sa poata fi aplicate oricui. Ele tin de formarea si personalitatea fiecaruia dintre noi. Si fiecare dintre noi trebuie sa ni le gasim, prin „experimantare” de-a lungul timpului singuri, singurei.

Stiu ca ceea ce am scris mai sus este probabil o platitudine si un adevar general valabil. Insa o fac mai mult ca un exercitiu sau ca un joc pentru mine. Si poate pentru mine cel de peste cativa ani ani sau pentru copiii mei.

De ce aici?

Pentru ca acesta este Jurnalul meu de atatia ani buni de zile si el imi va fi „semn de mirare” si peste ani de zile. Pe de alta parte, e bine ca ramane scris ca o fila de istorie pentru voi si (asa cum scriam si mai sus) pentru copiii mei.

Daca va plac si voua aceste ganduri ale mele si va ajuta, nu pot decat sa ma bucur. Si sper din toata inima ca toate cuvintele de mai sus sa va fie de ajutor.

Andrei, inca un invatacel in parte de Ordine si Curatenie
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Alamy.Com

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*