Oprescu, criza, solutii, Palatul Brukental „trist” si Bucovina mereu „vesela”!

Sal’tare
La noi la servici urla toata ziua RADIO-ul si una din stirile care „m-au gadilat la urechi” de azi, se referea la renovarea fantanilor arteziene de pe Bd. Unirii si la crearea unui port turistic pentru salba de lacuri din jurul Bucurestiului. Nimic special, doar ca spunand ca face acestea, dar nu subventioneaza caldura, tu ca organ media dai si solutia. Doar ca vezi tu solutia asta nu aduce alti bani. Sigur ca nici solutia sa nu oferi nici un fel de subventii, nu e OK, pentru ca „vremurile” sunt extrem de grele si altfel nu se poate. Si atunci care ar fi solutia? Parteneriate PUBLIC – PRIVAT cu oferirea de folosire a respectivelor obiective pe 20 sau 30 de ani. Si cred ca s-ar gasi doritori care sa castige un ban din plimbarile cu vaporasele pe lacurile din jurul Bucurestiului. La fel cum cred ca s-ar gasi si doritori care sa stranga un banutz gramada din taxa pe acea autostrada suspendata, care multora dintre noi ni se pare SF, dar pe care dincolo le vedem des cand mergem (Texas, Japonia, Kuala Lumpur, Malaesia, Shanghai, China or Quebec, Canada)
Insa nu! Noi ne gandim ca ii imbogatim pe unii, in loc sa ne gandim doar ca peste 20-30 de ani alea vor fi in posesia statului si ca pana atunci vor avea altii grija de ele si ca nu nu va trebui sa dam mereu de la buget fonduri pentru intretinerea lor.
Si daca tot vorbeam de turism uite inca „doua” stiri. Una rece – In Romania barocul plange, la Palatul de vara Brukenthal si una calda – Bucovineanul care ofera alta Romanie!

Andrei
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

 1. Se renoveaza si fantana de la gara. Asta dupa 2 ani? sau 3?
  De acord cu modernizarea salbei de lacuri. si cu introducerea unor vaporase pe ele. Dar ce te faci ca sub aproape fiecare pod care traverseaza aceste lacuri exista un mini-baraj asa cum exista si sub podurile care traverseaza Dambovita. Ce frumos ar fi sa te poti plimba pe tot raul Colentina din baneasa pana in pantelimon cu vaporasul. Sau sa strabati Bucurestii cu vaporasul pe Dambovita precum in Paris pe Sena.
  http://www.realitatea.net/edilii-capitalei-vor-investi-peste-84-milioane-de-lei-in-amenajarea-lacurilor-floreasca-si-tei_703622.html
  .-= ₤utic´s last blog ..Autostrăduţele României =-.

 2. Auleooo de cand urlu eu de modernizarea asta! Insa asa cum spun si in textul de mai sus, oare de ce nu se concesioneaza frate si lacurile si soselele ca sa nu mai apesea stea pe bugetul Bucurestiului, nu pot intelege!
  P.S. Sper ac peste vreo 2-3 ani sa il pot plimba pe Matei pe lacuri cu barcutza!

 3. La cît de lipsiţi de perspectivă sînt managerii oraşelor noastre e posibil să-l plimbi pe Matei cu barca numai dacă îţi cumperi un lac şi-o barcă 🙂 Dar nu de asta te-am deranjat, vroiam să-ţi zic că e tare de tot ştirea cu bucovineanul Gigi, acesta e un vis de-al meu din copilărie care se pare că va rămîne la stadiul de vis dacă nu se întîmplă o minune. Acum sînt îngropat într-un credit care nu mă mai lasă să visez, dar dacă găsesc resursele necesare nu am să ezit să-mi las odată cu locul de muncă şi casa şi televizorul şi internetul în oraş si mă retrag în creierii munţilor. Pot să zic că-l invidiez!

 4. @artistu Eu zic sa-l inveti pe Matei Management si Administratie publica si sa-l faci managerul Bucurestiului. Poate atunci o sa se rezolve si cu lacurile si cu Dambovita si cu celelalte probleme. Momentan mult iubitii nostri conducatori sunt „educati” la scoala comunista a lui „lasa ba ca merge si asa”.
  .-= ₤utic´s last blog ..Vorba multa … saracia omului =-.

 5. apropo, eu vad lacul floreasca in fiecare zi. De acasa de la geam. Asa ca daca vor face ceva o sa postez la mine pe blog.
  .-= ₤utic´s last blog ..Vorba multa … saracia omului =-.

 6. @Meneopol – nu esti singurul. Si io am vreo 2 credite micutze legate de coada, insa visez si eu la 2 pensiuni. Una in mijlocul Baraganului, unde sa le arat oamenilor frumusetea campiei, obiceiurile si oamenii aia arsi de crivat sau de vanturile verii, dar plini de farmec. Si una pe la Campina. Dar nu pe Valea Prahovei, ci intre Campina, Breaza si Pucioasa, o zona tare interesanta, insa inca nedescoperita! P.S. Deci hai alatauri de noi Clubul Invidiosilor pe Bucovinean! 😀
  @₤utic – la cat e de incapatatnat inca de acum, nu cred ca il, voi putea convinge eu sa faca ceva. Asa ca il las asa se afca ce vrea el. Si daca o ajunge „managerul Bucurestiului” o sa ma bucur! P.S. Sa speram ca vei avea ce fotografia pe Floreasca cat de curand! 😉

 7. Pana cand jegosii din Snagov nu se vor lasa se defecat in lac si pana cand jigodiile politice nu vor aproba planul de curatare din toate satele de smecheri din Ilfov greu…Si cand om avea primari si ministru al mediului nu handicapati social :d.
  Salba de lacuri care sa curete lacurile din BuJegoCuresti se intind pe 3-4 judete si e un proiect amplu cu actele facute dar care asteapta sa vina Iisus sa le puna in practica.
  .-= fanel´s last blog ..Funny MAC vs Windows =-.

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Vorba multa … saracia omului | Elucubraţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*