Obama, Posta Romana si Nea Gheorghe de la tara!

Sal’tare. Ia uite cum l-au prins pe „orezarul” asta mic la un interviu! Si tot citind pe acolo mi-a sarit in ochi raspunsul cu „portretul politicianului roman„, pe care l-am adoptat si ca titlu pe ziua de azi. Si stau si ma gandesc oare e adevarat ca americanii nu sunt cu mult mai jmecheri decat noi? Sau e doar dupa cum zice si nenea asta doar un ambalaj mai mistoc?

Cred ca mai e si altceva. Ei au acolo o „placere” sau mai degraba o „pasiune” in a face politica. E ceva intern ce-i mana in lupta politica. Nu se fac deputati si senatori ca sa isi umple burtile sa, nu ca sa poata ciordi terenuri sau pentru cine stie ce drepturi sau pentru „rezolvarea nu stiu caror dosare”. A nu se intelege ca pun stampila generalizata „toti oamenii politici din vest sunt buni” si „toti oamenii politici de la noi sunt rai„.

NU, NICI GAND! Dar raportat in procente, la noi sunt mai multi din categoria ASA NU decat la EI! Si daca tot vorbim de ASA DA / ASA NU, uite ma mananca degetele sa fac si un portret robot al politicianului ideal, asa cum il vad eu:

Este omul pasionat de relatia cu cel care l-a ales si care isi doreste sa lase ceva in urma. CE? Un fel de constructie principiala sau o lege! De fapt o schimbare, o chestie care sa ii ramana ca emblema in cariera! La noi astia sunt raritati, ba deseori se intampla si mai grav:
ISI LEAGA NUMELE DE TOT FELUL DE MANIFESTARI MAI MULT DECAT PENIBILE, DE LA CARE ISI IAU CATE O STAMPILA PE CARE NU MI-AS DORI SA O AM! 🙁

Este un om cu experienta in lucrul cu oamenii si care reuseste usor sa creeze o punte de comunicare. Pentru ca in principiu, munca lui inseamna 90-95% COMUNICARE! Iar pe langa asta, cred ca ii mai trebuie talent oratoric, ca parca nu-i fain sa ne trezim cu vreun agramat care pleaca cu una din comisiile parlamentare si ne face de cacao pe acolo.

Sa mai zic ceva de cel putin 2 limbi straine de circulatie internationala pe care sa le stie bine? Stiu ca suna FANTASY, insa in perioada interbelica, atunci cand Romania era importanta in Europa, cam asa aratau parlamentarii. SE VEDE VREO ASEMANARE CU VREUN PERSONAJ EXISTENT IN PARLAMENT LA ORA ASTA? Cred ca pe cei care au calitatile de mai sus ii putem numara pe degetele de la maini! Cu siguranta se adauga la „sacul cu calitati” si organizare manageriala, un pic de viziune si ceva spirit negociator.

DE CE? Pentru ca a impune hotarari sau pentru a convinge ca solutiile la care te gandesti sunt sunt viabile, trebuie sa stii sa le argumentezi, sa stii sa le prezinti si mai ales sa stii sa le VINZI, ca de fapt asta faci – VINZI (in mod metaforic) NISTE IDEI! Iar CUMPARAREA o reprezinta de fapt adoptarea si votarea lor! SA MAI PUN INTREBAREA CU „GASIM SI LA NOI ASA CEVA?” E degeaba si ma ia lumea drept nebun, ca vorbesc cu peretii!

Ei si uite ca la intrebarea asta mi-ar placea sa vad ce raspunsuri gasesc si la altii. Nu e leapsa, ca nu mai suntem copii. Asta e o intrebare si astept cate un raspuns de la voi: Chinezu, Ciupercutza, Saturnianul, Roxana Radu, Blegoo, Catalin, Fanel, InConstantIN si Paddy.

Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Artistul m-a atins cu o leapsa electoral …
  2. Artistu zice… » Blog Archive » Mahalaua… in forme diverse si MAHALAGIII ei!!!
  3. Scarbit.ro - enciclopedia politicianului roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*