O poveste încalcita, pentru niste copii curiosi!

In cadrul Digital Parents Talks editia a 8-a Lucia Radu-Simota de la Learning HUB le-a organizat impreuna Disney România un atelier practic cu tema O poveste încâlcită. Evident ca baietii mei (in prima faza) nu au fost prea incantati de idee, pentru ca:

ASTA E MAI MULT O POVESTE SI UN DESEN ANIMAT PENTRU FETE TATI, NU PENTRU BAIETII CA NOI!

Lucia spusese pe grupul Digital Parents Talks cam asa: Ne-am propus să le lăsăm copiilor o amintire de neuitat dar și câteva jucării care să îi introducă în lumea aventuroasă a noului serial O poveste incalcita. Exact asta vroiam sa le spun si eu baietilor, dar mi se parea ca o singura fraza nu e de ajuns. Asa ca am recitit comunicatul celor de la Disney Romania care suna cam asa:

Disney Channel anunță premiera Serialului O poveste încâlcită, o serie animată pentru copii, adolescenți și familiile lor, bazată pe filmul de lung-metraj de succes realizat de Walt Disney Animation Studios, pe 2 octombrie, la ora 17:00. Acțiunea se desfășoară între evenimentele prezentate în filmul de lung metraj cu acelaşi nume și începutul filmului de scurt-metraj lansat în 2012, „Încâlciți până la adânci bătrâneți”.

Noua serie de animație ne-o prezintă pe Rapunzel care încearcă să se obișnuiască cu părinții ei, regatul pe care îl conduce și oamenii din Corona. Spiritul ei neînfrânt și curiozitatea firească despre lume o determină să realizeze că are multe de învățat înainte de a-și accepta cu adevărat destinul regal.

Rapunzel amână momentan coroana și căsătoria în pregătire pentru a porni în căutarea unor aventuri epice, spre exasperarea regelui care trebuie să accepte că fiica lui este acum o tânără independentă. O vor însoți pe Rapunzel în călătoria ei personajele:

Gheorghe Papagheorghe, amicul ei îndrăzneț, cameleonul Pascal, calul serios, Maximus, gașca de tâlhari de la Rățusca Drăgăstoasă și un nou personaj, Cassandra, o slujnică puternică, care devine confidenta lui Rapunzel.

Si totusi erau destule elementele care duceau spre „povestea de fetite” si nu reauseam sa fiu credibil. Asa ca mi-a venit ideea salvatoare:

Tati uite cum sta treaba. Pe scheletul O poveste incalcita a lui Rapunzel

voi (cu talentele voastre de mesteri (pe care stim ca le aveti de acasa din curte) veti crea chestii care ii vor ajuta si pe copiii mai mici sa inteleaga acest frumos desen animat. Nu stiu daca m-au crezut, dar in zambetul lor sagalnic „am citit” apreciere pentru ca le-am creat o „motivatie”.

Sunteti curiosi cum au aratat dioramele facute de ei? Iata-le mai jos:

N.B. Lucia, daca era dupa mine (un lenes si jumatate pe vremea asta rece), sa stii ca tablourile nu erau montate pe perete. Dar baietii m-a apostrofat: PAI BINE MAI TATI, NOI NE-AM CHINUIT SA FACEM TABLOURILE SI TU NU LE-AI PUS PANA ACUM SUS? Asa ca zis si facut! Si ca sa fie treaba, treaba tot de Disney avem si doua poze superbe de atunci, care ne amintesc in fiecare zi cand ne uitam la ele sa fim prezenti din 2 Octombrie pe Disney Channel de Luni pana Vineri de le ora 17.

O poveste incalcita mult mai detaliata despre activitati gasiti pe blogul Luciei numit Mamica Autentica. Iar despre activitatile minunate de la Leraning HUB gasiti la ei pe pagina LearningHUB.Ro Sper ca v-am facut curiosi si sper sa ii puneti multe intrebari Luciei si sper ca mititeii vostri sa ajunga la atelierele ei!

P.S. Daca va intrebati unde este articolul despre Digital Parents Talks #8, sa stiti ca inca e „la cuptor”, pentru ca nu mi se pare ca am scris tot ce vroiam si in unele locuri mi se pare ca povestea inca nu emana acea CALDURA pe care am simtit-o eu acolo. Asa ca „trag la saiba, ca sa iasa bine” si sa fie cel putin la fel de frumoasa precum o poveste incalcita!

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii: O poveste incalcita – Cristina Nichitus

o poveste incalcita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*