Nu sunt Superman si Catwoman! Sunt doar un baietel si o fetita SOCIABILI!

Sal’tare
Odata cu venirea vremii frumoase am reinceput sa batem parculetele, locurile de joaca si parcurile mari. Inevitabil interactionam si cu alti parinti. Si cu totii se mira de capacitatile fizice si intelectuale ale lui Matei, la cei doar 2 ani si jumatate si 84 de cm pe care ii poseda. Si cand le spun tuturor ca noi datoram toate aceste lucruri faptului ca l-am dus pe Matei la cresa de la 1 an si 8 luni, vad ca lumea stramba din nas. Sigur ca daca vorbim de cei cu posibilitati financiare reduse, e de inteles. Insa nu ii inteleg sub nici o forma pe cei care „au de unde”, dar prefera sa il lase acasa cu mamaie sau vreo bona.
OARE nu inteleg nici unul din acesti parinti, ca SOCIALIZAREA si RELATIONAREA in societate este un lucru care se invata greu si trebuie rabdare multa? Iar daca o porneste asa devreme, este posibil sa o poata porni cu dreptul in muuulte din actiunile viitoare. Nu inteleg multi ca succesul unui om matur, depind mai bine de jumatate de ACEST INCEPUT.
Sigur, cel mai hilar a fost un parinte aproape naiv, care mi-a replicat:

PAI SI DE UNDE STIU EU CA EL SE VA FACE AGENT VANZARI SAU DIRECTOR DE MARKETING, CA SA AIBE NEVOIE SA INVETE SOCIALIZAREA INCA DE PE ACUM!

Raspunsul a fost cam asa:

Nu tre’ sa fi fratele meu vanzator sau director de marketing, ca sa ai nevoie sa fii specialist in socializare sau relationare. Trebuie sa fii doar OM. Si indiferent ca esti gunoier sau sef la NASA, mai bine de jumatate din timpul in care profesezi, tu COMUNICI. Iar diferenta intre tine si cel de langa tine, care face EXACT acelasi lucru si poate la fel de eficient ca tine, o va face modul in care iti comunici rezultatele sau eventulele probleme. Iar daca un copil, va invata inca de pe acum „jocul conexiunilor” in dilogul cu ceilalti are deja MUUULTE USI DESCHISE.

Asa ca dragii mei, oferiti-le un cadou pentru care sa va multumeasca toata viata. Oferiti-le cel mai frumosi CADOU al acestei lumi – COMUNICAREA!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. bagamare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*