Nu-l arunca, TRANSFORMA-L!

Sal’tare
E ceva vreme de cand m-am indragostit iremediabil de emisiunile celor de la History. De ce? Pentru ca cele mai multe emisiuni promoveaza ideea de tinere minte si valorificare a trecutului. Si ma refer aici la American Pickers, Pawn Stars sau Storage Wars. Fiecare emisiune din cele de mai sus ne arata ca trecutul nu trebuie uitat si ca este important pentru viitor. In trecut poti gasi solutii, pe care acum (din cauza vitezei sau din alte cauze) nu le mai poti vedea.
Insa de departe, emisiune mea preferata este American Restoration. Pentru ca aia este esenta de dragoste pentru trecut. Acolo poti vedea cum o echipa de iubitori de „rable” le pot da viata. Si toate lucrurile restaurate de ei par niste vesnice pasari Phoenix. Si mai e ceva. Pentru toti, fie adulti fie copii, fiecare restaurare reprezinta un semnal de alarma de genul:

NU TRECE NEPASATOR PRIN VIATA. IN FIECARE COLT UITAT DE LUME, POTI GASI DIAMANTE!

Si un episod care clar spune acest lucru a fost cel in care un tatic, impreuna cu copiii sai, au adus la restaurat o casa de marcat veche. Copiii se tot intrebau la inceput, cand au adus vechitura, de ce tine tatal lor sa o tina. Ei nu credeau ca mai poate merge, plus ca nu isi mai avea rostul. Ce puteau face cu o casa veche de marcat, cand tehnologia ofera atatea posibilitati.
Pentru Rick restaurarea asta a fost foarte grea. Pentru ca toate mecanismele erau mecanice si finetea ansamblarii lor era maxima. Insa cu sute de poze facute si cu atentie au reusit sa „o readuca la viata”.
Ghici ce? Cand copiii au vazut-o s-au indragostit iremediabil de ea. Si cand au descoperit si complexitatea mecanismelor, dar in acelasi timp simplitatea principiilor care le faceau sa functioneze au inceut sa fie interesati de lucrurile vechi. Deci a fost pentru ei o buna lectie a RECICLARII si o buna lectie a RESPECTULUI pentru trecut.
Voi ce ziceti? Ii urmariti? Va plac? Credeti ca sunt asa cum ii zugravesc eu?
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. nu prea ma uit la history, doar ocazional, dar din aceeasi zona urmaream in mod frecvent ID Dicovery, pana cei de la rds au binevoit sa-mi scoata postul. chiar ii duc dorul. :)

  2. Nici eu nu ma uitam, pana cand nu au venit la mine doi baieti la o bere si ne-am uitat intr-o seara vreo 2 ore si am tot facut observatii pe margine. Si de atunci am ramas Fan Nr. 1! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*