ninsoare zapada iarna
ninsoare zapada iarna

Iarna si ninsoare: De acum si De atunci!


Daca este ceva care ma duce intotdeauna atunci cand o vad cu gandul in copilarie, aceasta este momentul ninsoare. Sunt undeva pe final de Ianuarie 2021 si ninge minunat in Bucuresti. Sigur „minunat” e un fel de a spune.

Eu ma bucur ca vad fulgi in aer. A fost o lapovita care a dat in ninsoare. Dar uite ca  zapada nu prea mai avem. Iar putina ninsoare pe care o vedem venind si asternandu-se pe masini sau pe ramurile copacilor, parca ma fac sa fiu optimist.

Imi aduc aminte de derdelusurile copilariei, de gheata pe care ma jucam in satul bunicii si acea superba ninsoare cu fulgi mari. Imi aduc aminte de acele partide frumoase de pescuit la copca. Pe unele le-as putea retrai acum pe Lacul Morii, langa casa. Dar uite ca au disparut si frigurile de alta data. 

Iernatic si indragostit de… ninsoare!

Este posibil ca unul din motivele pentru care imi plac aceste lucruri sa fie si faptul ca sunt nascut in Februarie.  Asa ca toate elementele iernii gen ninsoare, gheata ma duc INSTANT in iarna din copilarie.

Sigur ca o data cu incalzirea globala acestea vor ramane doar in sufletul si in mintea mea de copil batran (sa zicem). Dar eu inca sper ca omenirea in general o sa isi revina la creierii capului. Si ca ne vom trezi din nou cu (macar) anotimpuri partiale ca pe vremuri.

Adica sa avem verile caldura, incepand cu luna iunie. Iernile sa aibe parte de frig. Si sa inceapa (asa cum este normal) de la sfarsitul lui Noiembrie pana la sfarsitul lui Februarie.

Se poate oare si IERNATIC… in Bucuresti?

 Inca stau in masina si ma minunez de frumusetea zapezii. Am scris aceste randuri tocmai pentru a nu pierde farmecul momentului. Desi DA… suntem in Bucuresti si nu prea ai de ce sa te bucuri de vreun farmec special al zapezii. Aici ea maine va fi o „mizerie” a Bucurestiului. 

ninsoare zapada iarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*