Nenea Tudor, iar reuseste sa ne lase „PAF”, cu „MAHALAUA MON AMOUR”!!!

Sal’tare
Uite ca azi am chef sa va ispitesc cu un concert de zile mari, pe care il va avea domnul Tudor Gheorghe pe 8 aprilie la Sala Palatului numit Mahalaua Mon Amour. Un spectacol in care vrea sa „coboare” in mahalaua interbelica, dupa ce in spectacolul CALVARUL UNEI INIME PRIBEGE, a fost prin casele mari ale acelei perioade si la mesele cele fastuoase. Zicea, in spectacolul de asta vara, de la gradina 23 august, ca are in gand sa faca aces spectacol „in mahala”, pentru ca s-a cam plictisit de parfumurile scumpe din „casele cu pretentii”. Vrea sa simta miros de tocanitza saraca, rasete zglobii de tiganusi murdari, vrea sa vada frumusetea aia de „nufar crescut in mlastina” si mai ales vrea sa simta si sa cante si durerea si bucuria in acel stil urban-taranesc, care rezoneaza cu sufletele multora din noi, fie ca suntem directori de banca sau fie ca suntem muncitori necalificati. Presupun ca ati vazut la articolul de la Alex Radescu, pe care vi l-am dat la inceput, ca nenea Tudor nu are stare nici Ianuarie si Februarie. E implicat intr-un turneu prin 20 de orase ale tarii. Asa ca nu putem decat sa ne plecam in fata dumnealui si sa ii multumim lu Doamne, Doamne ca il tine sanatos si plin de verva. Auziti, da noi stam asa pe uscat? Luati si dati PLAY…


Sigur ca in principiu nu stiu cum va fi sa aud o melodie a Romicai Puceanu cantata de el! O sa fie ciudat, insa cred ca va gasi el o modalitate, prin care sa ma faca sa nu imi fie dor de ea si sa ma prinda in plasa lui de paianjen, asa cum o face de fiecare data. Pentru ca asa cum zicea cineva pe un blog mai deunazi, el e de fapt un doctor care stie unde „sa apese”, ca sa ne simtim noi bine si sa ne treaca de „durerea sociala”. Sa ne simtim mangaiati si teleportati intr-o alta dimensiune… aceea a BUNATATII si a INTELEGERII!

Ascultand melodia de mai sus, ma gandeam ce trecere, dom’le! De la joaca cu copii, la muzica carciumilor de mahala! Ca asa ne-a declarat nea Tudor de fiecare data, cand a vorbit de spectacolul asta. Zavaidoc, Siminica, Faramitza! Mmm, deja parca vad filmuletele alea dupa 2 Ianuarie de anu asta pe care vi le-am servit. Insa nu stiu de ce, dar nu il vad pe el cantand minunile astea. Parca tre’ sa fii tigan, ca sa stii sa canti muzica asta si parca tre’ sa te fi nascut cu TEVES BAHTALO pe buze. Ia ziceti si voi: CREDETI CA O A SE AUDA LA FEL DE MISTO MELODIA ASTA SI LA EL?

Sigur ca taraful autentic ce il va acompania, va face toti banii si cred eu ca vor fi momente cand ii va lasa si singurei sa „o porneasca pe portativ”, asa cum ii este obiceiul. Insa sper din toata inima, ca acolo sa avem parte si de un invitat. Un tigan din ala real din Cojasca de la tanti Gabi Lunca si Ion Onoriu sau poate de la Clejani, de unde e taraful. Si ar fi fain sa vedem si o voce feminina pe acolo, ca muzica de mahala era mai speciala, cand era cantata de o femeie. Acum sigur ca eu vreau cam multe si nu-i prea frumos. Insa visele nu costa, asa ca imi permit!
Acu e randul vostru. Care aveti chef sa va duceti? Ia ziceti pe cine v-ar placea sa mai vedeti acolo pe scena alaturi de nenea Tudor?
Si va las „una melodie”, numa’ buna de „muza inspirationala” cand scrieti comentarii…

Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*