Nenea Iancu din vechime, contra unui CURIER RAPID

Sal’tare. Aseara am revazut minunea aia de piesa de teatru (O scrisoare pierduta) cu Dem Radulescu, Micea Diaconu, Victor Rebengiuc si parca nu ma pot opri din a o revedea, la fel ca si pe Morometii. Ei bine tot uitandu-ma mi-a venit o idee traznita. Daca nenea Iancu ar fi dispus de serviciile de curier rapid in vremea lui, poate scrisoarea bucluclasa nu s-ar mai fi ratacit la tot felul de musterii „binevoitori” contra unui loc caldut in parlament. Asa e romanul, Decat sa faca o treaba pana la capat cu niste costuri, prefera sa aleaga calea cea mai lunga si cea mai costisitoare, gandind in mintea lui ca e cea mai simpla.

Va dati seama ca daca nenea Zaharia ar fi trimis scrisoarea prin curier rapid noi astazi n-am mai fi vorbit de „O scrisoare pierduta” si poate am fi avut o politica mai coerenta?!? Sau poate ca visez un pic prea mult, acum ca ma ocup si de niste chestii politice in timpul liber? Se prea poate!

Cum ar fi fost curierul rapid pe vremea lu’ Nenea Iancu?

Poate cu trenul, cu trasura sau direct cu calul. Vroiam sa zic si de bicicleta, dar bicicleta era doar un moft pentru cuconitele de oras sau o necesitate pentru muncitorii navetisti. Si ar fi fost „neicusorule” fara intermediari chercheliti sau cine stie ce slujitori de incredere, care se scapa in gura mare seara la birt sau care trag cu urechea pe sub casele boierilor ai mai mari, doar, doar or prinde ceva sa fie „ai mai detectivi” dintre cei de la birt.

Pentru ca romanul din cele mai vechi timpuri s-a nascut barfind la un pahar de vorba. Daca-l intrebi, zice CA NU E ADEVARAT! Insa in realitate barfeste cat il tin ficatii sa bea si cat il tin corzile vocale Asadar „intr-o sotietate fara printipuri” un curier rapid ar fi curmat istoria bucluclasa a lui Caragiale, dar poate ar fi deschis viata politica fulminanta a unui june prim „intr-o sotietate construita pe printipuri economice sanatoase si nealterate de tembelismul iscoditor al unor personaje santajiste”

(Visez frumos. Va rog din suflet sa nu ma treziti!)

P.S. Stiu! Ai putea zice ca scrisoarea putea sa incapa pe mana patronului de firma de curierat si tot sa-l santajeze in stil mare pe Nenea Zaharia. Dar oare ai uitat de contractul de confidentialitate pe care-l faci cu firma de curier? Curierul iti asigura confidentialitatea chiar de era sa ajunga pana la Paris ori cine stie pe ce strada importanta din Viena! Asa ca nu incerca sa ma duci cu zaharelul, ca nu tine,

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Uite stii cum facem? Eu nu iti dau SPAM. Insa alta data gaseste un mod inedit de a face reclama. Spune ceva funny. Pentru ca publicitatea de genul celei pe care ai pus-o tu mai sus este enervanta pentru cititorii si comentatorii mei! NO OFFENCE!
    P.S. Plus ca iti dai seama cat e de urat ca tu sa iti faci reclama, intr-un articol care promoveaza un alt curier? Alta data alege macar alt articol la care sa comentezi!

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. Amintiri de la camioane… cu soferii de la curier! | Parerile Artistului in Blogosfera
  2. [P] S-au stricat si porumbeii… | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*