Nebunie si agitatie in casuta noastra draga! – Jurnal de tatic – ep. 62

Sal’tare


Da, dragii mei cam asa este la noi acasa de aproape trei saptamani de cand a venit si fratiorul lui Matei acasa. La inceput Matei nu a fost prea gelos insa in ultimul timp glozia creste.

Noi incercam sa il impliam in mai toate activitatile legate de bebe, de baitza lui sau curatenia in casa, insa Matei se lasa greu induplecat sa ia parte la ele. Ii e greu sa renunte la statutul sau de RASFATATUL CASEI. Insa noi speram ca usor, usor sa priceapa ideea. Ne-am bucurat foarte tare acum o saptamana cand a inceput sa isi faca un obicei din a-l pupa pe bebe inaintea de plecarea la gradinita. E un pas.


Intre timp bebe mic a inceput sa distinga bine fetele si miscarea din jurul lui. Asta o vedem noi dupa reactiile pe care le are atunci cand aparem in fata lui. Cel mai tare ii place cand isi aude fratiorul prin preajma, probabil pentru ca e obisnuit cu tignalul si supararile lui inca din burtica lu’ mami.
In rest la Matei am trecut la un alt nivel din epopeea PIPI / CACA LA OLITA.

Si anume momentul in care pe timpul zilei, cand e cald in uikend il lasam la chilotei. Si i-am explicat ca nu e voie sa faca pipi sau caca il ele si ca ar fi bine sa vina repede la mami, mamaie, tati sau tataie si sa il punem repede pe olita. Ceva, ceva a inteles el. Pentru ca de fiecare data dupa ce a facut pe tot timpul zilei a sous exact ce a facut, insa intotdeuna DUPA. Insa nu ne descurajam. E de abia inceputul!


Si nu in ultimul rand bebitza mic a avut parte in week-end de prima sa iesire mai lunga de o ora afara. A si facut nani tot afara. ii place mult si credem ca va fi la fel de doritor ca si Matei sa faca nazbatii prin toata curtea!


Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*