Nebuni am fost, tembeli suntem… Si oare ce vom fi?

Sal’tare
O sa incerc sa imi opresc avalansa de injuraturi ce imi de-a valma la adresa traficului de dimineata din Bucuresti si o sa incerc sa flosesc energia asta pentru a intelege si pentru a intreba lucruri care ma framanta. Si o sa incep inginereste, cu alineat si liniuta de la capat:
– Avem un oras cu un trafic auto dement si in care daca vrei sa te descurci, tre’ sa te strecori cat poti de mult si sa ii „pacalesti” pe multi! Retine ca am zis „PACALESTI”! Ei bine atunci te intreb io pe tine CIOBAN cu 2 clase mai multe decat trenu’, cu tupeu pe tine cat cuprinde si cu nesimtzire din plin: DE CE TREBUIE SA ITI BAGI PICIOARELE IN LIBERTATEA MEA SI SA O CALCI CA PE O CARPA MURDARA? De ce daca din Giulesti pana la Republica traficul e relativ OK si poti ajunge (cazul meu astazi) in 30 de minute, tu tre’ sa iti doresti sa ajungi in 28? Pentru ca asa te-ai invatat? Dezvata-te ba nene, ca nu sunt bulevardele capitalei tarlaua lu tactu’ si a lu’ mata!

– Nici traficul mijloacelor de transport in comun nu e dintre cele mai fericite. Dar daca tot e plin si alta solutie nu e, dragul meu concetatean de transport in autobuz, nu mai cauta sa iti cauti un „spatiu” vital mai mare decat al oricaruia din noi pentru ca nu se poate. Nu iti place CONFORTUL? Atunci muta-te in alt oras. Pe bune si fara nici o gluma! Hai sa fim mai intelegatori unii cu altii si sa nu mai credem ca singura solutie de existenta in acesta veritabila JUNGLA URBANA sunt indemnurile OCHI PENTRU OCHI si DINTE PENTRU DINTE.
– Dragule Metrorex sper ca in anii ce urmeaza sa te dezvolti din ce in ce mai tare. Nu zic ca esi un mijloc de transport in comun foarte confortabil, dar cu siguranta esti cel mai rapid. Apropo… sa stii ca Bucurestiului i-au ramas o gramada de ca ferate industriale care nu mai sunt folosite. Asa ca le poti folosi usor pe post de cai de rulare pentru infrastructura ta.
– Draga administratie locala, te sfatuiesc sa te gandesti la solutia de telegondola pentru Bucuresti frate. Pe bune, poate fi folosita si ca atractie turistica, dar si ca mijloc de transport cu succes! Zic si io ca omu inventiv ce sunt!
– Draga cetateanule care te-ai invatat sa mergi cu masina la servici, daca se poate mai renunta la ea. E si un motiv ecologic, dar si buzunarului tau ii va fi mai bine!
– Iar voua constructorilor de masini va zic sincer: FRATE INVESTITI IN CREREA DE MASINI HIBRIDE CA ASTA E VIITORUL APROPIAT. Asta e partea de tranzitie catre masinile ecologice. Ca suntem la final dragii mei cu rezervele de combustibili fosili!
Cam atat. Hai ca am reusit sa transfirm frumos, energia negativa, data de nervii facuti dimineata in trafic, in energie pozitiva si intr-un speech cat de cat coerent de oferire a unor solutii! Sau ce putin asa cred eu. VOI MAI AVETI CEVA SOLUTII? Ia dati cu ” parerea mai jos”!
Si ca sa aveti inspiratie la „dat cu parerea” va ofer si fond muzical – 60 de minute de Modern Talking.

Si nu sunt singurul suparat nevoie mare. Exemple cu carul sunt peste tot in blogosfera. Cel mai des Piticu e suparat nevoie mare. Insa suparari am mai gasit si pe la Eress, Andrei Ungureanu, Dany sau Bogdan Pitaru.
Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Sa incerci sa rezisti mental traficului din Bucuresti mi se pare imposibil, din cauza asta merg cu bicicleta. Din pacate nu se poate totdeauna dar exceptiile nu ma fac decat sa confirme regula 🙂
    len’s last blog post..Nautilus templates

  2. Aaaah, ce dor imi e de bicicleta. Insa voi ave aprte de ea din nou, de abia peste o luna sau 2, cand imi va ramane sotia care e insarcinata, acasa. Pana atunci insa, tre’ sa o duc pe mititica dimineata la servici! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*