Nea Oprescu nu viseaza frate… SE POATE INTR-ADEVAR!

Sal’tare
Nu mai departe decat sambata imi e dat sa vad aceste doua linkuri in legatura cu primarul Oprescu si Pasajele de arta: aici si aici.
Si acum ma intreb si eu ca inginerul curios care se scarpina in cap:

OARE SUNT FANTEZII CA AUTOSTRADA SUSPENDATA? OARE SUMELE SUNT PREA MARI, IN CONDITIILE IN CARE URLA TOATA LUMEA CA E CRIZA? OARE SI DACA VOR FI FACUTE VOR REPREZENTA O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN?

Sincer va spun ca nici eu nu am stiut sa „gandesc” singur raspunsul. Asa ca l-am luat „de o aripa” pe un bun pretenar care lucreaza la o firma de proiectari drumuri si poduri, pentru unii din Austria si i-am expus problema. Si mare mi-a fost mirarea sa aud ca proiectul e unul viabil si ca niste japonezi destepti au zis de pe la inceputul anilor ’90 ca ar fi fost necesare. Iar cele de care vorbeste nea oprescu acum sunt de fapt crearea „centurii centrale a Bucurestiulu” fara semafoare. Ba el a mai zis ca multe din nodurile care continua pana la Bucur Obor si pe Mihai Bravu ar trebui inlocuite cu sensuri giratorii, insa doar cele care nu „se varsa” in cai de acces care au semafor la mai putin de 500 de metri.
Apoi in legatura cu sumele mi-au confirmat alti cunoscuti care lucreaza cu fonduri europene ca sunt ceva fonduri si poate nu toate 4 se pot incepe odata, dar cel putin 2 se pot face lejer. Singura problema ar fi ca cei care o fac sa nu umfle preturile aiurea, asa cum se intampla de obicei in contractele cu statul, pentru a se putea da spagile aferente.
Iar la a treia intrebare, raspunsul a fost dat deja. Impreuna cu „minunea de la Basarab” se creeaza un flux continuu, considerat „centura centrala” a Bucurestiului care va salva mult din traficul bucurestean.
P.S. Tot la berea bauta atunci am inteles ca si autostrada suspendata e viabila, insa lucrarea e bine sa fie facuta de unii care au in portofoliu cel putin una realizata, pentru ca problemele constructive si normele de securitate sunt muuult mai complexe decat la un pod sau pasaj normal.
Sursele imaginilor 2bangkok.Com via Sorin Platon si Kronosport
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*