Nea Dan, ala micu’, vrea sa fim destepti

Priveste in ansamblu (partea 3)

Sal’tare
Ieri la Robert Turcescu pe „perete”, am dat peste aceasta scrisoare minunata adresata CNA-ului de Dan Puric. Insa cred scrisoarea este de fapt adresata spiritului romanesc parca un pic lenevit si parca un pic pervertit la a manca tot ce i se ofera, fara a-si mai pune intrebari de genul:

Oare e bine ce mananc? Oare nu ar trebui sa impart si cu altii? Oare mi se cuvin toate aceste lucruri?

Sigur pe de alta parte, daca stau sa ascult toate vocile din jurul meu, nu mai e vremea luarii de pozitie intr-o lume indiferenta. Daca insa ma uit adanc in istorie, toate lucrurile frumoase au inceput din balti de indiferenta din care oamenii credeau ca nu se mai poate iesi. Insa cu ajutorul unui singur sau a mai multor nebuni idealisti, evolutia s-a intamplat. Asa ca azi aleg sa fiu NAIVUL, NEBUNUL si INCONSTIENTUL care crede ca SE POATE. Ce se poate?

  • Pai ca se poate sa traim si noi intr-o tara normala
  • Ca ne putem creste si noi copiii intr-o lume care sa ii creasca si sa ii educe, nu sa ii „asiste”
  • Ca ne putem permite si noi sa avem vise pe termen lung si sa avem macar 50% sanse de reusita
  • Ca ne putem permite sa fim patrioti in tara noastra, fara sa fim etichetati drept extremisti nationalisti
  • Si nu in ultimul rand ca putem fi umani, fara sa ni se spuna sa suntem nostalgici dupa trecut sau ca suntem captivi ai unor idei invechite, ci fideli unor principii sanatoase de viata!

Si daca vreti un alt motiv de a fi optimist si de a va umple de acest fel de A CREDE, va invit cu mare drag sa dati PLAY pe conferinta tinuta de Dan Puric la Cluj Napoca cu titlul Suflet romanesc (Domnul Dan Puric apare la mnutul 19:00). Vizionare placuta!


P.S. Ce legatura are subtitlul? Pai presupun ca ati auzit de multe ori de-a lungul acestei conferinte si de-a lungul altor conferinte indemnul „sa nu vedem doar ceea ce ne dau EI sa vedem”. Sa cautam mereu dincolo de aparente si sa fim mereu curiosi, chiar si daca ne este bine si confortabil. Iar traducerea e firesc „priveste in ansamblu”, pentru a observa cu atentie ce ti se intampla.
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*