evoluam impreuna
evoluam impreuna

Mostenim CUREAUA si JUMETEA de tuica in familie?

Sal’tare
Televiziunile de stiri urla la fiecare ceas si in fiecare zi de cat de greu ne este sau de cat de greu ne va fi. Si tu ca orice om normal cu job, cu sotie, cu cumparaturi de facut si cu viata de trait, printre toate aceste vaicareli generalizate, te uiti, te miri si te intrebi

BA FRATE, SUNT DEJA 20 DE ANI DE CAND STRANG EU CUREAUA. OARE MATEI AL MEU VA FI GENERATIE CARE VA MOSTENI „CUREAUA” ASTA SI VA CONTINUA SA O STRANGA?

Evident ca raspunsul ramane undeva intr-un fel de cutie inchisa ochilor nostri. Ca atunci cand eram mici si parintii aveau mereu o cutiuta sau un cufar unde nu aveam voie sa umblam. Si fie ca vrei, sau nu, pe langa tine apar „crizatii„. Si crizele lor iti creeaza si tie probleme, pentru ca viata noastra a tuturor, depinde intr-un fel sau altul de cei ce ne inconjoara. Si uite asa ajungi acasa NERVOS. Si fara sa vrei iti dai seama ca aduci acasa acei nervi si acele suparari si le versi (fara sa vrei) pe umerii celor pe care ii iubesti si care iti sunt alaturi. Si cand iti dai seama de lucrul asta iti vine sa iti dai niste pumni in cap, mai rau ca aia la K1 in luptele corp la corp

Solutie?

Pai la intrarea in casa spui TRE’ SA ZAMBESC. Sigur ca de multe ori zambetul ala va fi mai mult o strambatura si cei apropiati vor avea mai repede impresia ca te strang chilotii, decat ca tu zambesti. Insa efectul hilar al strambaturii tale, pe acea moaca obosita e garantat. Familia te va intreba (probabil!) daca nu cumva ai si o crampa si tu vei spune relaxat

NU DRAGILOR, E DOAR ZAMBETUL MEU FERMECATOR!

Si rasete zgmotoase se vor auzi in toata casa. Sigur ca pe fundal se va auzi televizorul in continuare. Si stirile despre scumpiri si disponibilizari vor curge precum apa Dambovitei cea murdara. Insa tu te vei incapatzana sa le spui

BAI FRATII MEI, POATE SA SE SCUFUNDE SI PAMANTUL. EU SUNT IN RAI, AICI IN MIJLOCUL FAMILIEI. ASA CA VALEAAA, LA CULCARE CU VOI!

Iar televizorul se stinge rapid.
***

  • Si totusi cati dintre noi reusim sa facem acest lucru?
  • Cati dintre noi nu ajung acasa si isi ineaca amarul in bautura si dupa aceea incepe sa se certe aiurea cu familia?
  • Cati dintre noi uitam sa ii intrebam pe copiii ce mai fac sau sa ne sarutam sotiile / barbatii la venirea de la servici?
  • Cati dintre noi stim sa ne rezervam o zi pe luna doar pentru a fi toata familia la o plimbare la padure?
  • Cati dintre noi dupa ce trec vreo 5 ani de stat impreuna mai stim sa „tinem” cu dintii de un pic de spatiu si un pic de timp doar pentru cuplu?

Raspunsul este PUTINI / PUTIN spre DELOC
De ce? Pentru ca suntem puturosi si pentru ca nu avem amibitia sa credem si sa ne tinem de niste PRINCIPII pe care ni le-am trasat ODATA, DEMULT.
P.S. Sper ca acest text sa imi fie un MEMENTO pentru anii ce vor veni. O sa il scot la imprimanta si o sa-l pun in rama!

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*