rezist porcul de craciun #rezist muie psd #ciumarosie

Morala protestelor din Piata?!?

Sal’tare
Aceste randuri din ziarele zilei:

Protestele de strada din Romania NU sunt in principal impotriva proiectului Rosia Montana.
Acesta a fost fermentul, prin segmentul ecologist, prin traditie, foarte activ. Dar cat anume din protest inseamna ecologie se vede de luni pana sambata, cand pe strada ies doar cateva sute de oameni.

Diferenta pana la 15 – 20 de mii reprezinta cu totul altceva, adica o furie inca difuza impotriva actualei guvernari, ineficienta, corupta si inepta. Dar in asemenea situatii, in mod normal, din punct de vedere politic astfel de reactii sunt capitalizate de opozitie. Ceea ce nu e cazul in Romania, pentru ca protestele de strada sunt mai degraba unele antisistem, impotriva clasei politice in ansamblu.

… indiferent cat de detestate sunt partidele politice, indiferent cat de mica este increderea in politicieni, pe buna, cat se poate de buna dreptate dupa atatea dezamagiri, democratie fara partide nu exista. Oricat sunt ele de rele, corupte si inepte, fara ele nu exista decat totalitarism si dictatura. Vrem asta? Din pacate ma tem ca exista destul de multe, ingrijorator de multe raspunsuri pozitive.”

Mi-a placut partea asta a acestui superb articol scris de Ioana Ene Doginoiu de la Ziare.Com. Si cred ca acum este momentul perfect ca fiecare din noi trebuie sa ne intrebam CARE ESTE URMATORUL PAS. Indiferent ca sunt PRO sau CONTRA „pietei” sau fie ca suntem PRO sau CONTRA partidelor politice si a politicii in general.

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Eu nu cred că sunt proteste antisistem! Nu cred că se cere în piaţă desfiinţarea partidelor politice, totalitarism. Nu am văzut afişe cu Ceauşescu, Ţepeş etc. Nemulţumirea oamenilor este împotriva clasei politice, şi mai concret a personajelor care populează şi poluează clasa politică românească din ’89 încoace! Când vom avea o clasă politică normală? …

  2. Cu voce nu. Insa exista la un anumit nivel perceptia PARTIDELE SUNT DEGEABA!
    Eu mi-as fi dorit ca din acea „emulsie” a Pietei sa vad ridicand-se un lider si o noua miscare politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*