Moldova nu mai crede in lacrimi… ci’n VICTORIE!

Sal’tare
(Sursa imaginii
STIRILE PRO TV)
Ieri, in nebunia mediatica ce era in fierbere pe bloguri si pe TWITTER as fi vrut sa fac un tur rapid al reactiilor in blogosfera, insa nu sunt facut sa fiu un NEWS-MAN. Plus ca dupa ce Buddha a pus rapid lista aceea, mi s-au taiat de tot aripile. Asa ca mi-am zis: LAS’ CA STAU SA RUMEG INCET SI SIGUR SUBIECTU’! Insa degeaba am stat. Subiectivismul si „durerea” nu au disparut. Nu pot deveni obiectiv, oricat m-as screme. Cand ii vad cat sunt de infometati dupa libertate, parca ii vad pe cei din ’89 de la noi. Stiu ca unii spun, ca e cam deplasata comparatia si ca unii spun ca ne folosim de ea, ca sa imprimam o mai mare importanta miscarii spontane din Moldova, insa fizic eu asa o simt si nu am ce face. Cand ii vedeam la televizor pe mana aia de tineri care au iesit si in Bucuresti si in Iasi si alte orase mari ale tarii, imi veneau in minte doar cuvintele lui TUDOR GHEORGHE:

Se urcă Basarabia pe cruce
Şi cuie pentru ea se pregătesc
Şi primăvara jertfe noi aduce
Şi plînge iarăşi neamul românesc (… restul versurilor…)

Da’ sper ca toti aceia care erau aseara in Chisinau sau care visau la Bucuresti sau care creau prima Revolutie on-line, sa nu se sature si sa nu creada ca nu mai au sanse. Greu de abia acum incepe. De ce? Pai comunistii nu se vor lasa usor, pentru ca „au muncit” din greu sa minta si sa chinuie un intreg popor. Vor halca dupa care au alergat si pentru care le-au pus unora piciorul in gat.
Insa sper ca asta sa fie (dupa cum spuneam ieri pe TWITTER), „o revolutie de catifea” si sper sa nu vedem KALASH-uri, desi unii saturati pana’n gat de situatie sunt tentati sa le ia. Nu ii pot invinovati, pentru ca lipsa libertatii de exprimare e CRUNTA. In schimb, nici nu am chef sa imi pun problema conspiratiilor sau conspiratorilor. Nu vreau sa cred ca tavalugul schimbarilor odata pornit. mai poate fi oprit. Nu am chef sa mai vad, ca cetatenilor Republicii Moldova, li se restrictioneaza accesul la informatie. Si mai presus de toate, nu vreau SA FIU SCEPTIC si sa cred ca REALITATEA E BAROCA!
In rest sa ascultam versurile lu’ nenea Paunescu de care va spuneam mai sus!

LIBERTATE PENTRU MOLDOVA!
Later EDIT: Cam asta e totalul reactiilor ON-LINE de ieri de la noi, in legatura cu „subiectul”! Hai ca incet si sigur crestem si noi mari!
Kip in taci

7 comentarii publicate

 1. Nu vreau sa zic vorbe mari dar cred ca iar am fost vanduti pe cap de furajata in 2 picioare.
  Rusia si America au dat-o la combinatie iar noi o sa platim factura ca intotdeauna.
  Ma bucur ca nu mai pun botu foarte multi la cacatu cu unirea tarilor romane. Moldova trebuie sa ramana un stat liber si independent…cat despre unire si alte rahaturi e timpul sa ne abtinem pentru ca ei asta vor.
  fanel’s last blog post..Teoria conspiratiei divinitatii sau Istorie de cafenea

 2. @Fanele cum te stiu mancati’as: CONSPIRATIEEE! (Io nu cred) Iar in legatura cu independenta lor sunt si eu de acord!
  @Saturnianul – Asat cu ”oo-le” o mai poti spune odata. Iar acum da’ intr-adevar nu mai e timpul.
  Bogdane, da’ chiar s cu pulanele pe spate luate de unii, daca vor putea avea acces liber la informatie si tot e bine. Sa fim seriosi, trebuie ca LIBERTATEA de exprimare sa fie si la ei o constanat. Nu sa intrerupi tu toate comunicatiile, ca nu iti place ce pareri au unii cetateni.
  Nu stiu daca doar noi astia din Balcani traim cu iluzii. E o chestie pe care o face toata omenirea (stiu asta dintr-un film luat de la tine CONTACT, cu Jodie Foster) Gresesc?

 3. Io stau şi mă întreb cîţi dintre basarabeni mai sunt basarabeni, şi cîţi ruşi? Uitaşi că Basarabia a fost „injectată” cu populaţie rusofonă pe vremea cînd era la URSS.
  Cît despre speranţele unora de unire care s-au reaprins odată cu evenimentele astea… Măi copii, ţineţi-vă hormonii patriotici în frîu. Şansa a mare a fost după căderea comunismului la noi şi destrămarea URSS. Dar atunci politicienii noştri n-au avut oo, iar moldovenii ne-au trimis la plimbare cu ideea de unire, că ei voiau independenţă. Acum, ideea de unire s-ar lăsa cu cafteală mai mult decît diplomatică. Aşa cum mă aşteptam, Chişinăul deja ne-a acuzat de implicare. Treaba poate deveni mai groasă decît cred unii visători de idei unionale.
  Dea Domnu’ să scape şi ei de comunism. Dar o să fie idem cum a fost la noi: fraierii or să stea în stradă să urle şi să ia pulane pe sipnare (sau chiar gloanţe în scăfîrlie) iar băieţii deştepţi or s-apuce ciolanu’. Şi tare mă tem că băjeţii ăştia deştepţi or să fie tot nişte pui de comunişti, cum au fost şi la noi.
  Da’ omu’ prin părţile astea ale balcanilor văz că e obişnuit să trăiască cu iluzii şi să se bucure de ele.
  Saturnianul’s last blog post..Machiajul femeilor prin ochii unui extraterestru

 4. Fanele sunt tare curios cand se vor termina si nenorocitelele alea de gaze cu ce ne vor mai tine „legati” si panaramele astea de rusnaci. Tare’s curios!

 5. Si totusi, dupa cum spuneam si la tine pe bloaga, poate ceva ceva ne va spune azi mai mult decat ieri VREM! Altfel, cred ca nu va mai veni LIBERTATEA la saracii moldoveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*