Modern Dad’s Challenges 6: Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?

Editia a 6-a a Modern Dad’s Challenges – Totul bine si frumos pana la prima criza de furie a copilului. Este momentul in care realizezi cat de neputincios poti fi in fata unei situatii obisnuite, dar cu un impact emotional extraordinar de mare. Nu stii cum sa reactionezi astfel incat cel mic sa se linisteasca mai repede, sa treaca peste acest tantrum fara a fi afectat, sa te auda, sa te inteleaga si sa te asculte. Despre aceste situatii, dar si despre cele mai comune frici ale copiilor, povestim pe  28 februarie, de la 18:30, la Hotel International. Tema intalnirii este:

Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam? Modern Dad’s Challenges

Ne vor fi alaturi specialisti cu experienta: Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner la Eu, parinte ghemotoc si Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania www.mirelahorumba.ro).

Psihoterapeutul Ioana Agachi va deschide discutia despre crizele de furie, cunoscute si sub numele de tantrumuri si va incerca sa raspuna la intrebarile: De ce apar crizele de furie? Ce rol au ele in dezvoltarea copilului si cum sa le gestionam, atunci cand apar?

In continuarea discutiei despre dezvoltarea emotionala a copiilor, participantii vor afla mai multe despre cele mai cunoscute frici ale copiilor si linia fina dintre ele si traumele pe care le pot provoca celor mici.

“A fi preocupat de emotii este ceva nou. La fel si a-i respecta pe copii si a-i considera niste persoane. Sa nu ne simtim vinovati daca suntem pe drumul invatarii si mai gresim uneori, important este sa stim sa corectam. Emotiile nu sunt periculoase si reprezinta limba comuna in care vorbim si parintii, si copii.

A ajuta un copil „sa devina om mare”, emotional vorbind, inseamna a-l asculta cu inima , fara a-l judeca, fara a-i da sfaturi si mai ales sa intelegem ca plansul, tipetele sunt mesaje prin care copii cresc pe interior frumos daca sunt sprijiniti de parinti.

Este momentul sa aflam ca exista frici sanatoase care produc rezilienta si nu reprezinta traume. Insa cel mai important este sa ne facem iubirea „simtibila” si sa putem corect limite. Si parintii au nevoile lor …”, considera Mirela Horumba, psihologul parintilor si cel de-al doilea speaker al evenimentului.

Editia 6 continua cu o parte practica:

Studiu de caz. Cele mai comune 6 crize de furie! – Modern Dad’s Challenges

pe care le intampinam la cei mici, sub indrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi.

“Ca proaspat parinte trecem prin diferite situatii de criza. Uneori, pare ca suntem intr-o criza perpetua, care nu se mai termina. Suntem constant provocati la a ne adapta si a le face cumva fata. Pregatirea pentru ele joaca un rol important, de aceea haideti sa trecem impreuna prin cele mai des intalnite crize. Este posibil sa descoperim si sa formulam impreuna o „reteta” pentru ele”. Modern Dad’s Challenges este singurul eveniment de parenting dedicat exclusiv tatilor si are loc pe 28 februarie, la 18:30, al Hotel International din Bucuresti.

Participarea la eveniment este gratuita si necesita inscrierea in prealabil pe site-ul evenimentului – http://events.moderndads.ro/#inregistrare/. La editia cu numarul 6 sunt alaturi de noi urmatoarele branduri, carora dorim sa le multumim: Lidl Romania, Lupilu, Boiron Romania, PureShapes.

Parteneri media: Sfatulparintilor.ro, Andreicismaru.ro, Tatistacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Gogib.ro, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Pricopie.com, Johanassburg.ro, Teavasilescu.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.ro, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este organizat de agentia de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul evenimentului sau pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

Modern Dad’s Challenges

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*