moartea regelui

A murit REGELE MIHAI si a fost o clipa de trezire in 16 Decembrie 2017!

Va aduceti aminte momentul cand Regele Mihai a trecut in Eternitate” de acum un an? Atunci Romania parca s-a schimbat cu 180°. Gaseam in toata fiinta noastra acel CEVA FRUMOS, lasat undeva in pod si prafuit.

Regasire a „noastra”? Sau regasirea lui: REGELE MIHAI

Multi dintre cei care mai suntem optimisti in privinta sortii Romaniei ziceam:

Doamne, acum CHIAR se va schimba cumva drumul Romaniei, pentru ca oamenii de BUN SIMT ai acestei natiuni, veniti si pentru momentul cand  Regele Mihai, dar si la un fel de cotitura a Romaniei se adunasera

Erau Minti si Energii pozitive UNITE (parca!) intr-un singur scop. Eu ca un optimist incurabil (Ultras Optimist… daca vreti sa ii spuneti asa!) aveam impresia ca se va schimba CEVA. A fost Cotitura, dar eu credeam ca e o REINTOARCERE la Albia Veche. Si tot speram, tot aveam speranta ca Raul acestei tari se poate schimba doar intr-o singura zi si datorita unui singur eveniment. Evident ca eram un NAIV.

Drumul e greu la deal…

Momente Optimiste au mai fost de atunci… cand evenimetele s-au mai precipitat la Proteste sau cand unele Legi ori Ordonante au fost abrogate. Si de fiecare data (sigur, cu mai putin aplomb), credeam ca se va intampla ACEL DECLIC. Credeam intr-o schimbare de fond a atmosferei din Romania si CREDEAM intr-o schimbare de atitudine a personajului colectiv numit Romania.

Da’ uite ca lucrurile nu se schimba si cu fiecare moment pozitiv care vine, parca aplombul si optimismul meu se reduc. Si totusi (sunt curios!), doar eu sunt cel care isi reduce cantitate de optimism cu fiecare moment BUN sau oare asa trebuie sa se intample lucrurile, ca sa ajungem sa facem SCHIMBAREA REALA? Trebuie sa ajungem chiar la Fundul Sacului? Sa ajungem sa nu mai avem de nici unele, pentru ca REALA SCHIMBARE sa se intample?

Nu stiu. Sigur, parca nici in proteste nu mai cred atat de mult (pe cat credeam), dar incerc sa ies din zona de confort si imi spun in fiecare zi:

BA NU, ELE SUNT BUNE SI ELE TREBUIESC FACUTE PE TIMP INDELUNGAT!

De ce o lupta de „gherila”?

Pentru ca lupta de gherila din razboiul din Vietnam a durat mult timp. Si pana la urma ei au „semi-castigat” acel razboi (daca imi este permis acest pseudo-cuvant). Asa ca si noi (macar pentru un „semi-castig”) al luptei noastre contra a ceea ce se intampla acum in viata politica, ar trebui sa fim destul de incapatanati.

Sigur pe de alta parte, ma simt obosit si descumpanit. Dar vom vedea. Sper sa imi gasesc Motivatia si Izvorul de Energie ca sa merg mai departe.

P.S.1. Fix in saptamana premergatoare cand Regele Mihai a fost ingropat am scris aceste cateva cuvinte:

O clipa de eleganta

Saptamana trecuta mass media romanesca a avut parte de o clipa de relaxare si plonjare intr-o lume eleganta. O lume in care jocul politic este asemanator cu acela din filme sau documentarele pe care le vedem din cand in cand la TV.

Si nu era nici o asemanare cu circul dambovitean al ultimelor luni si care nu pare sa se termine prea curand. Asa ca dragilor, daca si voua v-a placut acest „respiro”, hai sa fim cu totii schimbarea asta si… (cam atat am reuist atunci sa scriu)

P.S.2. Si daca vreti sa mai retraiti acele emotii din 16 Decembrie despre Regele Mihai, dati cu incredere PLAY transmisiunii numarul 1 de la TVR 1:

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii: Strile PRO TV – Regele Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*