MAICA, sunt toate in lada aia mare!

Sal’tare
Asa aud de cand eram copil, cand merg pe la tara. La ce se referea strabunica si mai nou bunica, atunci cand spuneau acest lucru? Pai la lucrurile de inmormantare. Si tot acolo tinea mamaie acum si un CEC. Si are saracuta stransi pana acum, vreo 3500 de lei, tot pentru inmormantare. In schimb pensia ei e de vreo 450 de lei. Asa ca potrivit noului proiect de lege al Ministerului Muncii in iarna asta mamaie nu mai primeste ajutor de incalzire, ca e bogata si are bani in banca.
Si uite ca tot asa au pierdut banii si unchii si matusile de la tara din Ialomita, care au unu un Aro vai de mama lui, pentru carat porumbul de pe camp (ca na, are 2.5 capacitatea cilindrica). Sa va mai spun de un alt unchi care s-a bucurat nespus cand a castigat bucatica lui de pamant de 2500 mp (adica juma de pogon, cum se zice pe la tara) pe care acum o munceste cu sapa, dar e bucuros ca e din nou al lui. Da! Si el dupa 25 de ani de munca la CAP si cu o amarata de pensie de 400 de lei, nu va mai primi ajutorul de incalzire, ca e cam mare latifundiar – AUZI TU 2500 DE MP! CAM MULT! POTI SA II SPUI GIGI BECALI LU’ UNCHI’MIU!
Sa va mai spun ceva de:

presă de ulei, o moară de cereale, un gater, trei bovine, cinci porcine, 20 de ovine sau 15 familii de albine

Ba manca’v’ash ochisorii vostri, nici comunistii nu au reusit sa fie atat de tampiti cum sunteti voi. Aia ne incurajau sa ne facem gradini pe balcon, ii duceau inca din scoala pe copii la agricultura si pentru cei care aveau peste 15 sau 20 de familii de albine, le ofereau gratis ajutoarele de hrana pentru iernat
Deci dragii mei parlamentari si membrii ai guvernului care ati adoptat MIZERIA asta, va urez sa ajungeti la batranete victime ale unor masuri aberante ca aceasta. Si va mai doresc ca tot la batranete sa ajungeti sa simtiti bataia de joc a organelor statului si umilintele la care sunt supusi la plata impozitelor, la ridicarea anumitor drepturi sau in simpla plimbare prin oras la cumparaturi, pentru ca nici statul si nici societatea in esenta nu au inteles ca datorita acestor batrani avem, ceea ce avem si suntem, ceea ce suntem!
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Ce mă? Voi aveți încălzire centrală la țară? Că nu cred că porumbul crește între blocuri și nici că albinele cresc pe casa scării sau, mai rău, în debara.
    .-= Robintel´s last blog ..Catârii adorm în picioare =-.

  2. Da’ spre surprinderea unora exista multe comune in Romania unde au ajuns si unde unii romani au renunta la incalzirea cu lemne si si-au bagat centrale. sau in unele locuri unde nu au ajuns inca gazele unii au bagat centale pe lemne!
    P.S. Sau poate nu ai mai fost demult prin zona rurala la plimbare! 🙁

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. avemblog.net
  2. polimedia.us/fain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*