online voce.ro bloggeri

Mahalaua blogosferica – ep. 17 – De ce nu imi plac Zoso, VisUrat si Piticu ? Dar de ce ii citesc in continuare ?

Sal’tare
Ca orice cetatean nou al „mahalalei blogosferice” am inceput si eu sa citesc, printre primele bloguri, pe bajetzii de mai sus, prezentati in titlu. Era interesant la inceput de urmarit ! Zoso era primul si singurul pe care il citeam. Deci nu foarte mult timp ocupat. Era interesant cum reusea el sa fie atat de activ (dupa aia am auzit ca se ocupa cu ziaristica si atunci am inteles de unde rapiditatea si claritatea textelor). Doar ca odata cu trecerea timpului, s-a cristalizat si la mine o bruma de stil si o idee de „a bloga”. Drept pentru care, acea idee de blogging (marca Zoso) mi-a cam iesit de la inima. Incepusem sa „gust” textele lungi.
Asa ca iata-ma „migrat” la VisUrat si la Razboiul lui in bloc, foileton care a facut ceva istorie si din cate mai vad pe unele forumuri , inca mai face. Iar dupa aceea, trecerea la Ziua de Iasi a fost chiar benefica. Textele sale cu iz social, isi gasisera in sfarsit un loc in care sa se faca auzite si un loc din care sa porneasca revolte menite sa schimbe, macar un pic, „urbea Iasului”. Cate ceva a reusit el, insa si-a cam pierdut legatura cu oamenii „de jos”, odata cu primirea premiilor de la RoBlogFest a devenit cunoscut si i-a placut sa fie celebru. Nu a controlat foarte bine atelajul „celebritatii” si a cam dat cu oistea’n gard. S-a plafonat. Dar uite ca in ultimul timp a avut si foiletonul cu personajele din camin, dar iarasi a gresit. N-a vrut sub nici o forma sa creeze el o categorie de personaje. De ce ? N-am sa inteleg niciodata, pentru ca langa Razboiul in bloc, acestei categorii i-ar fi stat foarte bine. Sa speram ca acum dupa ce s0a facut ardelean de Deva, poate se va mai schimba si ceva in stilul sau. De ce il citesc in continuare ? Pentru ca stiu ca poate, dar sper sa scape de haina „supararii” pe lume si sper sa nu mai faca penibilitatile alea de filmuletze pentru ARHI.TV. De ce ? Pai pentru ca poate lu’ Arhi i se potriveste sa fie un grasutz care face misto in fata unei camere, dar lui nu ti se potriveste. El o da in „tziganisme”. Nu se poate abtine sa nu vorbeasca in scarba si sa scoata vreo „perla”.
Si tot in acelasi registru intra si intrebarea „De ce il citesc in continuare, si tot odata pe saptamana si pe Zoso ?”
Pentru ca are unele texte in care chiar scrie, nu abereaza. Pacat de el ca a facut din blogul acela un produs si nu un loc de suflet. Dar ce sa ii faci, asta este, oamenii tre sa mai si manance si sa mai si faca bani dina sa ceva. Dar sa fiu sincer mi-ar placea sa pot citi odata pe saptamana un text cu parerea lui despre orice, film/social/news/etc, nu pastile de 2 sau 3 randuri.
Piticu – si el un bloagar care pare sa fi invatat foarte bine, lectia Zoso si care mai apoi a mai dat cu nasu’ si prin ceea ce stiu unii din piata media, in care isi desfasoara activitatea. Cred ca notorietatea i se datoreaza si faptului ca e prieten cu multi dintre „stalpii” blogosferei, dar in principiu, si el isi doeste sa scoata (si a reusit intru-catva) un produs din Piticu.ro. Doar ca nu va ajunge niciodata sa aibe ceva ca Zoso. De ce ? Nu stiu… probabil ii lipseste o farama de „ceva”. De ce il citesc in continuare ? Pentru unele poze facute de el. In rest habar nu am daca mai sunt si alte cauze ! Cred ca sunt si un pic masochist !
Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*