MAFIA ROMANA va saluta! Creste incet si sigur! N’o deranjati!

Sal’tare
(Image source Monster in my head)
Stiu ca titlul sun mai mult OTeVistic, iar eu par un fel de mic Vadim cu spume la gura. Insa Daca cineva isi imagineaza ca aceast titlu e un pic cam prea mult, as putea sa va ofer drept lectura Investigatiile Catavencu sau Investigatia Piata Crangasi din EVZ. Si asata asa scurt si fara sa caut mai adanc pe net sau prin ziare si fara cafea bauta, inca.
Insa nu astea m-au facut sa ma revolt in dimineata asta. Subiectul se numeste DESCENTRALIZAREA ORGANELOR STATULUI si am citit despre el in Jurnalul.
Sigur ca primul lucru care mi-a venit la gura a fost:

CEEE? INSEAMNA CA O SA DEVENIM VESTUL SALBATIC!

Si credeti-ma ca nu glumesc. Intr-o tara in care organul statal numit Politie are cele mai mari probleme din punct de vedere organizatoric si mai ales din punct de vedere al numarului de cazuri de coruptie tu chiar lui ii oferi un control mai mare? Deci e clar vorba veche „lupul paznic la oi” isi gaseste in zilele noastre si reprezentare in realitate. Sau poate ca unora din Politie le e dor de vreme in care unii din sefii Politiei spuneau celor pe care ii „investigau”:
IO SUNT DUMNEZE BA! ASA CA NU TE MAI ASTEPTA SA VINA CINEVA SA ITI SALVEZE FUNDUL! Sau poate mi-a intrat mie ceva in ochi si nu mai vad bine.
Incerc sa o iau si altfel. In Bucuresti e clar ca nu vor putea face legea chiar cum vor ei, ca toate mujloacele mass-media sunt aici la doi pasi de ei. Insa in judete ca Dolj, Vrancea, Suceava, Constanta, unde stim toti ca s-au descoperit increngaturi grave ale politicului cu organele abilitate sa aibe grija de linistea noastra, e clar ca va fi deschisa calea catre un jaf si mai mare. NU poti sa dai decizia in mana unora care pana acum au demostrat ca nici sireturile de la bocanci nu si le pot lega, singuri. Nu poti sa legalizezi jaful in ochii nostri si spunandu-ne noua ca economia va creste. Insa nu va mai dura mult pana cand va exploda si mamaliga asta si atunci poate ca acestia vor fi primii „maturati”! (Sper eu, increzator!)
Scarbit de tot ce vad, nici la alegeri nu imi mai vine sa ma mai duc. Ba mint! Imi vine sa ma duc… sa ii votez cu AKM-ul!
P.S. Inchei trist cu cuvintele lui nenea Tudor dupa albumul Mie imi pasa!

Mi-e frica, Doamne c-am ajuns de mult la mijloc si nu stiu
Ce-s? Intrebare sau raspuns?
Sunt mort sau inca mai sunt viu?

Andrei… 🙁
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. man, eu am o singura problema. cazurile pe care le dai ca exemplu sunt cat se poate de reale insa… investigatiile sunt platitie. adica: un aia dati in gat au deranjat pe cineva, ala a dat banu catre ziar sau catre ziarist, au dat si materialele si a iesit o „investigatie”
    nu mai cred in investigatiiile in presa
    McGogoo’s last blog post..Asta e Marius Tuca pe care il stiu eu

  2. NU zic ca nu ai dreptate! Insa coruptia la nivel local exista, e puternica si o stim cu totii. Asa ca legiferarea ei ca „JUDECATOR” nu va face decat sa ofere din start solutii eronate! Sigur ca un coleg imi spunea ca dandu-le puteri mai mari, ii pot si trage la raspundere mai usor. Dar mi-e teama ca nu e chiar asa! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*